van der Horst

Misano: Podium voor Amaury Bonduel - Gerard van der Horst wint LC Cup

Max Weering/Loris Spinelli - Bonaldi Motorsport
Max Weering/Loris Spinelli - Bonaldi Motorsport
Tijdens de eerste wedstrijd van de Lamborghini Super Trofeo in Misano eindigde Amaury Bonduel (BDR Competition by Group PROM Racing Team) op een tweede plaats. Onze landgenoot reed constant op een tweede plaats en kwam net tekort op het duo Loris Spinelli/Max Weering (Bonaldi Motorsport) voor de winst. Ondertussen in de LC Cup reed Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) van start tot finish richting klassewinst.
  • Dreamdrive
Bonduel moest in de openingsfase eerst opboksen tegen Pierre-Louis Chovet, waardoor Spinelli een serieus gat kon slagen tegenover de rest van het veld. Ook bij de verplichte pitstop verliep alles vlot voor Bonaldi Motorsport, totdat de safety car buiten kwam en het veld terug samen bracht. Bij de herstart moest Bonduel de nodige achterliggers passeren, maar strandde uiteindelijk op twee seconden van de Nederlander. Hiermee behaalde Weering en Spinelli hun vijfde overwinning op rij. Derde eindigde Marzio Moretti en Milan Teekens voor Target Racing.

Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
In de overige klassen behaalde Bronek Formanek en Karol Basz (Micanek Motorsport ACCR) de winst in Pro-Am, terwijl Andrzej Lewandowski (VSR) de beste was bij de AM's. Gerard Van der Horst mocht in de LC Cup vanaf pole starten en hield de leidersplaats ondanks de safety car van start tot finish vast. Hiermee neemt de Nederlander zijn tweede overwinning van het seizoen en breidt hij zijn voorsprong in het klassement verder uit gezien zijn naaste tegenstanders niet afgereisd zijn naar Italië.

Morgenvroeg om 9:50 uur staat de tweede wedstrijd op het programma.

Foto: Lamborghini Super Trofeo



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 2 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons