van der Horst

Misano: Podium voor Bert Longin en Peter Guelinckx

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Tijdens de eerste wedstrijd van de GT2 European Series in Misano behaalde Bert Longin en Peter Guelinckx de derde plaats. De PK Carsport Audi kon tijdens de race geleidelijk aan opschuiven naar de podiumplekken, maar kon niets beginnen tegen de Brabham van Kevin Weeda en Anders Fjordbach. Het werd tevens de eerste overwinning van de Australische constructeur. Stienes Longin en Nicolas Saelens eindigden in de tweede PK Carsport Audi als vijfde.
  • De Swert Opticiens
Guelinckx mocht vanaf een vijfde plaats starten en begon net voor de pitstops aan zijn opmars. Daar nam hij de vierde plaats over van Saelens. Eens Longin senior het stuur had overgenomen kwamen de podiumplaatsen nog meer in zicht, al kon de Leuvenaar niet verhinderen dat Fjordbach hem voorbij ging. Ondertussen had Stefan Rosina in de True Racing KTM stevig de leiding in handen nadat hij overnam van Filip Sladecka, totdat Henry Hassid op het circuit stilviel en de safety car naar buiten kwam, waardoor iedereen terug bij elkaar kwam.

Brabham BT62 GT2
Brabham BT62 GT2
Terwijl Longin Sr de derde plaats stevig in handen had, moest Longin Jr zeer hard verdedigen tegen Michael Vergers in de High Class Racing Audi. Stienes Longin hield het lang vol, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor de Nederlander. Vooraan probeerde Rosina vol te houden tegenover Fjordbach, maar in de laatste ronde moest de Slowaak zich gewonnen geven, waardoor Brabham zijn allereerste overwinning pakt in de GT2. Michael Doppelmayr en Elia Erhart pakten in de LP Racing Audi de winst in de Am-klasse.

Foto's: GT2 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 2 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons