Misano: Zege voor Van der Horst - Podium voor Lagrange

Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
De Lamborghini Super Trofeo moest in Misano worden opgesplitst in twee startvelden gezien er meer inschrijvingen waren dan er wagens zijn toegelaten op het 4,2 km lange circuit. Vier kwalificaties en vier races dus waarvan er op zaterdag twee in het donker werden verreden. De startvelden werden respectievelijk opgesplitst in AM & LC en PRO & PRO-AM.
Andrzej Lewandowski-Piero Necchi - VS Racing
De poles van de eerste manche in AM/LC waren voor Manuel Lauck (AM) 69 en Joseph Collado (LC) 78 terwijl in Pro en Pro/AM respectievelijk Vito Postiglione (44) en Loris Spinelli (71) de snelste chrono’s draaiden.
Voor de tweede manche op zondagnamiddag mochten Andrzej Lewandowski (AM), Joseph Collado (LC), Edoardo Liberati (PRO-AM) en Basz Carol (PRO) vertrekken vanop de beste startposities in hun respectievelijke klassen.

Tijdens de eerste manche van de AM & LC was het Lauck die een start-finish race reed met Necchi & Leimer die het podium vervolledigden. Op het einde werd het nog zeer spannend toen Necchi ronde na ronde naderde op de leider en uiteindelijk tweede werd op 4/10 sec. Ook Leimer reed een sterke race en moest pas tijdens de verplichte pitstop zijn meerdere erkennen in Necchi.
De LC (Lamborghini Cup) werd gewonnen door Collado voor Gerard Van der Horst en William van Deyzen. Van der Horst moest zich wel voorbij ploegmaat van Deyzen wringen en deed hiermee als leider een goede zaak in de tussenstand van het kampioenschap.
Ook tijdens de tweede race van het weekend op zondagnamiddag was het Lauck die in de AM-Klasse het veld aanvoerde en won voor Solieri en Necchi. In de Lamborghini Cup of LC zou het tot een eindsprint zijn gekomen tussen Collado en Van der Horst. Na de verplichte pitstop bleek Collado zijn voorsprong gevoelig had vergroot tot het verdict kwam dat hij een viertal seconden te vroeg de pitlane was uitgereden. Hij kreeg een drive through en zodoende bolde Gerard Van der Horst als eerste over de meet. Hierbij doet de Nederlander opnieuw een schitterende zaak in het kampioenschap waain hij uiteraard leider blijft en verder uitloopt. Ploegmaat William van Deyzen verging het minder toen hij na de pitstop op te koude banden in de kattenbek terecht kwam. Zonder erg, maar met zwaar puntenverlies als gevolg.

Podium voor Lagrange - Schandorff
De start van de eerste wedstrijd voor de PRO & AM verliep bijzonder chaotich. Postiglione en Zampieri verloren heel wat plaatsen en zouden nadien zelf uit de wedstrijd verdwijnen. De Nederlander Rik Breukers, vertrokken vanop de achtste startplaats, pakte na een waanzinnige start de leiding voor Spinelli, Lefterov (10de gestart), De Narda, Ortiz en Schandorff (ploegmaat van Lagrange en vertrokken op de 12de plaats). Breukers moest snel in de Spinelli zijn meerdere erkennen die oprukte naar de leiding.

Na de verplichte pitstops vonden we diens ploegmaat Perez nog steeds op kop voor Tujula, die de wagen deelt met Ortiz, en Jasper die het stuurt overnam van Lefterov. Schandorff kwam als zesde binnen voor diens pitstop en samen met Niels Lagrange wist de Deen nog een plaats goed te maken en reed onze landgenoot op een vijfde stek na De Narda en voor Snoeks. Tujula reed onbedreigd naar de zege in Pro, maar voor de tweede plaats lag de strijd nog open in een spannend slotoffensief. Lagrange wrong zich voorbij Jasper naar de vierde plaats algemeen en derde in PRO. Hij viel nadien nog de stelling aan van De Narda die op zijn beurt de twee plaats van Perez in het vizier had. Met een verschil van respectievelijk 2/10 en 4/10 sec. gingen Perez (winnaar PRO AM), De Narda en Lagrange over de meet. Geen podium overall, maar een zeer verdienstelijke derde plaats in PRO voor het Belgisch-Deens duo Lagrange/Schandorff.

Zampieri-Altoè - Antonelli Motorsport
Geen verwarring tijdens de tweede start van het weekend waarin er hard werd geknokt voor iedere plaats. De zege ging uiteindelijk naar Basz/Postiglioni voor Altoè/Zampieri en Tujula/Ortiz. De vierde stek en winst in de PRO-AM was voor het duo Zonzini/Bontempelli. Liberati en Koller die vertrokken vanop de pole werden pas 11de en 5de in PRO-AM. Voor Lagrange werd het een calvarietocht. De Limburger, een dag eerder nog op het podium en vierde algemeen, moest vertrekken vanuit een 15de positie. Hij maakte enkele plaatsen goed, maar werd dan opgehouden in een ongeval die voor zijn neus gebeurde. Hij verhuisde naar de 19de plaats en mocht aan een succesvolle achtervolging beginnen. Het bracht het duo Lagrane/Schandorff nog naar een onverhoopte 9de plaats algemeen en zesde in PRO.

Foto's: VDHorst Motorsport - GL Racing - Lamborghini Super Trofeo

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op maandag 25 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.