van der Horst

Misano: Prachtige tweede plaats voor Kenny Herremans

V8 Racing - Chevrolet Camaro
V8 Racing - Chevrolet Camaro
In Misano wordt dit weekend de derde manche van de GT4 European Series verreden. In de eerste race die zaterdag verreden werd, schitterde onze landgenoot Kenny Herremans die er samen met Dante Rappange de Camaro van V8 Racing naar de tweede plaats algemeen reed achter de Akkodis ASP Mercedes-AMG van Jean-Luc Beaubelique en Jim Pla.
Kenny Herremans
Kenny Herremans
Kenny Herremans verbaasde al door in zijn kwalificatiesessie de Camaro op de pole te zetten in de Pro-Am klasse. Wat later op de dag bevestigde hij door samen met Rappagne in de eertse race tweede algemeen te worden. Eigenaardig was wel dat in die eerder bewogen eerste race na een neutralisatie de top tien werd ingenomen door wagens uit de Pro-Am klasse. De Eerste bolide uit de Silver Cup, de NM Racing Team Mercedes-AMG van Ibanez/Joulie, kwam als elfde over de lijn.

De Akkodis ASP Mercedes-AMG van  Jean-Luc Beaubelique en Jim Pla toonde zich wel oppermachtig in die eerste race en was vooraan te vinden van start tot finish. Aan de meet had de Mercedes 2,045 seconde voorsprong op de Camaro. Verder in de top vijf kregen we nog de Saintéloc Audi R8 LMS van Michal/Guilvert, de Akkodis ASP Mercedes-AMG van Debard/Gachet en de Centro Porsche Ticino Cayman van Fontana/Jacoma.
 
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
De ander Belgen kenden minder geluk, Nico Verdonck en Rodrigue Gillion (Prosport Racing Aston Martin Vantage) alsook Antoine Potty (CMR Toyota GR Supra GT4) moesten de strijd vroegtijdig staken. Ook de Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG van Alexandre Papadopulos en Luca Bosco haalde de finish niet. Jean-Luc Behets en Johan Vannerum daarentegen werden tweeëntwintigste en tevens vierde in de Am klasse.  

Foto's: GT4 European Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 2 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons