van der Horst

Misano: Remproblemen tijdens de kwalificaties nekken Yani Stevenheydens

Yani Stevenheydens - RACB National Team
Yani Stevenheydens - RACB National Team
Yani Stevenheydens keek er naar uit om in het kader van het Franse F4-kampioenschap op het circuit van Misano aan de slag te gaan. De vertegenwoordiger verliet de Italiaanse omloop echter met gemengde gevoelens. Aan de ene kant zorgden technische problemen er voor dat hij niet het hele potentieel kon benutten, aan de andere kant wist hij opnieuw te bewijzen dat hij op een snelle omloop aardig uit de voeten kan.
  • Skylimit Events
Een weekend om te vergeten? Wie enkel naar de uitslagen van de meeting in Misano kijkt, zou denken van wel. De puntenoogst van Yani Stevenheydens bleef onder de verwachtingen. En dat had zo zijn redenen… Onze landgenoot werd geconfronteerd met één van de meest onrechtvaardige wetten van een mechanische sport: hoe goed een rijder ook is, altijd blijft hij afhankelijk van zijn bolide.

“Tijdens de kwalificaties kreeg ik met remproblemen te maken”, legt de jonge Belg uit. “Na afloop van het raceweekend kan ik je wel vertellen dat dat mijn algemene resultaten in Misano danig heeft beïnvloed. Toch wil ik ook enkele positieve aspecten van deze verplaatsing onthouden. In de eerste race stond ik 23ste op de grid, maar toch kwam ik als negende over de streep. Ik denk dat ik daar wel heb bewezen dat ik over de nodige snelheid beschik.”

Yani Stevenheydens - RACB National Team
Yani Stevenheydens - RACB National Team
In de volgende twee wedstrijden wist onze landgenoot echter niet te schitteren. “Sprints 2 en 3 werden verstoord door een hele reeks incidenten. Al bij de start van de tweede race was het al van dat, waarna heel wat tussenkomsten van de safety car racen zo goed als onmogelijk maakten. Omdat het toch niet te doen was om veel punten te scoren, verkoos ik de strijd te staken, om zo mijn banden te sparen. Jammer genoeg leek het scenario van de laatste race heel sterk op dat van de vorige, en kon ik het potentieel van mijn banden dus niet benutten.”

Als topsporter legt Yani Stevenheydens zich vanaf nu al toe op het volgende raceweekend, eind september in Ledenon.

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 16 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons