van der Horst

Misano: Sprint Cup start met 23 deelnemers

Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Twee weken na de Endurance Cup is het de beurt aan de GT World Challenge Europe Sprint Cup om het seizoen op gang te trappen en dat gebeurt op de omloop van Misano. Drieëntwintig wagens staan er op de inschrijvingslijst, maar de winnaar moet zeker gezocht worden tussen de tien wagens die uitkomen in de PRO-klasse.
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Na de zege in de eerste race voor de GT World Challenge Europe Endurance Cup komt Audi als favoriet aan de start in Misano, temeer daar vijf van de tien wagens in de Pro-klasse van het Duitse merk zijn. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op Team WRT dat twee wagens inzet in de hoogste klasse voor Dries Vanthoor/Charles Weerts, de winnaars in Imola, en Ryuichiro Tomita/Kelvin van der Linde. Maar ook de twee Audi’s van Attempto Racing, waarvan de #66 met onze landgenoot Fréderic Vervisch, als het Pro-exemplaar van Sainteloc Racing maken kans op een uitstekend resultaat. De enigen die Audi van de zege lijken te kunnen houden, zijn de Mercedes AMG GT3 van HRT en AKKA ASP of desnoods één van de beide Lamborghini’s van Emil Frey Racing.

Helemaal geen Porsches of BMW’s aan de start en ook geen Ferrari in de Pro klasse. Het Italiaanse merk is wel vertegenwoordigd met twee wagens in de Pro-Am klasse waaronder het exemplaar van AF Corse met aan het stuur naast Andrea Bertolini onze landgenoot Louis Machiels. Voor het eerst sinds 2017 komt ook Bentley aan de start, CMR zet twee Continental GT3’s in met Nelson Panciatici/Jules Gounon in de Pro-klasse, naast een exemplaar in de Silver Cup voor Pierre Alexandre Jean/Hugo Chevalier.  

Foto's: GT World Challenge Europe
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Sprint op dinsdag 4 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons