van der Horst

Misano: SRT beloond met nieuwe zege in GT4 European Series

De zomer is in het land, maar dat is niets vergeleken met de tropische temperaturen die de teams uit de GT4 European Series afgelopen weekend moesten trotseren. Op een bloedheet circuit van Misano liet Selleslagh Racing Team zich eens te meer in positieve zin opmerken, niet alleen door een nieuwe overwinning in de Am-categorie, maar ook door sterke ereplaatsen met beide Mercedes-AMG GT4 die ingeschreven werden in Pro-Am. Het team uit Merchtem maakt zich nu op voor een terugkeer naar onze contreien, met over twee weken een wedstrijd in het Nederlandse Zandvoort en vervolgens de seizoensfinale op de Duitse Nürburgring.
  • Oeste Kart
Goed nieuws was er nog voor de start van het weekend voor Jean Glorieux en Guillaume Dumarey, die niet langer het geweld van de Silver Cup moeten bekampen, maar voortaan worden ingeschreven in de Pro Am-categorie. “Het niveau in dit kampioenschap ligt zo hoog dat ik als pure amateurrijder geen vuist kon maken”, doet Guillaume Dumarey zijn verhaal. “We hebben even moeten aandringen, maar uiteindelijk is mijn rijderscategorie dan toch aangepast. Daardoor racen we nu in de Pro Am-klasse, waar we duidelijk meer op onze plaats zijn.” In de eerste wedstrijd van het weekend kon er door een klapband echter nog niet geoogst worden, aangezien de Mercedes-AMG GT4 n°30 een ronde verloor door het incident. Een dag later was het wel prijs: het West-Vlaamse duo vertrok vanop de achtste plaats in hun categorie en strandde na een uur racen aan de voet van het podium. “Deze prestatie geeft nieuwe moed voor de toekomst. Als we onze prestaties in de kwalificatie nog wat kunnen verbeteren, moeten we bij elke wedstrijd kunnen meestrijden voor de podiumplaatsen”, reageert teamgenoot Jean Glorieux.

In de tweede race van de GT4 European Series in Misano deden Dumarey en Glorieux één plaats beter dan de gele Mercedes-AMG GT4 van SRT. De bolide geflankeerd met startnummer 31 kreeg in Italië twee nieuwe rijders aan boord die hun start niet gemist hebben: thuisrijder Alessandro Giovanelli en de piepjonge Jonathan Cecotto, zoon van de gelijknamige ex-Formule 1-rijder en levende legende op twee en vier wielen. Het Italiaans-Venezolaanse gelegenheidsduo werd dus vijfde op zondag, maar deed op zaterdag nog beter: bij hun debuut in de discipline werden ze meteen vierde in het Pro Am-klassement. Een veelbelovende prestatie die smaakt naar meer! 

Nieuw succes voor Jean-Luc Behets en Johan Vannerum

Na hun dubbele zege tijdens de seizoensopener – en hun afwezigheid in Brands Hatch – bleven Jean-Luc Behets en Johan Vannerum wat op hun honger zitten in Paul Ricard, waar het duo van de Mercedes-AMG GT4 n°32 telkens net naast het podium viel. In Misano werd het tij duidelijk gekeerd: niet alleen werd in de eerste confrontatie van het weekend een derde overwinning behaald, in de tweede race kwamen de Mercedes-rijders als tweede over de meet. “Ondanks onze afwezigheid in Groot-Brittannië, staan we na dit sterke weekend op de tweede plek in de tussenstand van de Am-categorie, op dertig punten van de leiders”, klinkt het bij een opgetogen Jean-Luc Behets. “Als we op deze manier blijven voortdoen, blijft de titel dus tot de mogelijkheden behoren!”

De GT4-teams van het Europese kampioenschap kunnen nog niet aan de zomervakantie beginnen: over twee weken wordt er geracet aan de Nederlandse kust, op het uitdagende circuit van Zandvoort.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op maandag 1 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons