van der Horst

Misano: Tweede winst voor Stienes Longin en Nicolas Saelens

Nicolas Saelens en Stienes Longin
Nicolas Saelens en Stienes Longin
Tijdens de tweede race van de GT2 European Series kwamen Stienes Longin en Nicolas Saelens als winnaars uit de bus. Saelens kon de PK Carsport Audi op kop zetten na de pitstops, al moest de West-Vlaming daarna zijn leiding verdedigen. Met succes, hij bleef de LP Racing Audi van Henry Hassid voor. Bert Longin en Peter Guelinckx mengden zich ook in de debatten en eindigden vierde algemeen en derde in de Pro-Am klasse.
  • St. Paul
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Elia Erhart (LP Racing Audi) leidde nochtans de debatten in het begin van de race met Anders Fjordbach (Brabham) in zijn zog. Ondertussen reden de Longins op een vierde en vijfde plaats achter de High Class Racing Audi van Michael Vergers. Maar alles veranderde tijdens de pitstops. Zo verloren we Fjordbach nadat hij een drive through penalty kreeg vanwege het meermaals overschrijden van de tracklimieten. Ondertussen maakte PK Carsport een goede beurt bij de pitstops, want bij het buiten rijden van de pits duurde het niet lang vooraleer Saelens voorbij de LP Racing Audi reed. Het Belgisch team kon zelfs even van een 1-2 genieten, gezien Guelinckx eveneens voorbij de Italiaanse Audi reed.

In de tweede helft van de race was het vooral Henry Hassid (LP Racing Audi) die fors kwam opzetten. De Fransman stak eerst Guelinckx voorbij om dan de jacht in te zetten op Saelens. De West-Vlaming probeerde zich met alle macht te verdedigen, maar kon niet verhinderen dat de Fransman voorbij kwam. Althans voor even, want een paar ronden later pakte Saelens de leiding terug over en hield nu stand. Hassid eindigde als tweede algemeen en won ook de Am-klasse. Guelinckx van zijn zijde kon ook niet verhinderen dat Filip Sladecka in de True Racing KTM, samen met Stefan Rosina, de derde plaats algemeen opeiste en de tweede plaats in Pro-Am. Guelinckx had genoeg voorsprong om de vierde plaats algemeen te behouden en het laagste podiumtrapje in de klasse.

Foto's: GT2 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 2 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons