van der Horst

Misano: Tweede zege voor Postiglione/Galbiati - Opnieuw podium voor Van der Horst en terug net niet voor Lagrange/Lambert

Imperiale met  Postiglione- Galbiati en Basz-Paziewski
Imperiale met Postiglione- Galbiati en Basz-Paziewski
Onder een loden zon met een temperaturen van 34,8° en tracktemperatuur van 49,4° moesten de piloten van de Lamborghini Super Trofeo in Misano de tweede manche van het weekend afwerken. Deze ging de zege voor een tweede keer dit weekend naar het Italiaanse duo Vito Postiglione/Kikko Galbiati. Toch kregen ze de overwinning niet cadeau en moesten een pittig duel uitvechten tegen teamgenoten bij Imperiale, Karol Basz/Bartosz Paziewski, waarbij het verschil uiteindelijk aan de eindmeet minder dan drie tienden was. Danny Kroes en Sergey Afanasiev vervolledigden opnieuw het podium, terwijl het Belgisch duo Anthony Lambert/Niels Lagrange knap vijfde algemeen werd er vierde in PRO. Tweemaal nipt naast het podium, maar toch veel punten verzameld wat hen op de vierde plaats brengt in het klassement. Ook in de Lamborghini Cup ging het er hard aan toe en kregen we een verrassende winnaar en een tweede podium op rij voor Gerard Van der Horst.
  • Skylimit Events
Anthony Lambert - Niels Lagrange
Anthony Lambert - Niels Lagrange
Gerard Van der Horst vertrok op de pole in de Lamborghini Cup, maar maakte een uitschuiver nadat grote concurrent Semoulin ook twee spins en een drive through penalty kende. De broers Semoulin eindigden de race op de laatste plaats in klasse.


Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Ook Gerard Van der Horst kende een moeilijke wedstrijd. Na zijn spin verloor hij een pak plaatsen en verhuisde van de leiding naar de zesde plaats. Hij kon voor de verplicghte pitstop een drietal plaatsen goed maken en kreeg nadien ook een beetje hulp van de safety car waardoor hij na de pitstop opnieuw aansluiting vond bij nieuwe leider Joseph Collado. De Fransman zag Van der Horst naderen, maar wist de Nederlander op de meet nog net voor te blijven. Collado kon zodoende naar zijn eerste overwinning van het seizoen rijden. De Nederlander Hans Fabri werd derde.

Foto's: Lamborghini Super Trofeo / Ronald Janssens / Van der Horst Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Lamborghini Super Trofeo op zondag 30 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons