van der Horst

Misano: Weerts en Vanthoor (WRT BMW) domineren race 2 van start tot finish

Dries Vanthoor - Charles Weerts (WRT BMW)
Dries Vanthoor - Charles Weerts (WRT BMW)
Twee weken geleden wonnen Dries Vanthoor en Charles Weerts al de seizoensopener in Brands Hatch, en vanavond was ook tijdens de tweede race in Misano het duo ongenaakbaar. De WRT BMW #32 reed van start tot finish aan de leiding en won voor de Winward Mercedes #48 van Maro Engel en Lucas Auer. Maxime Martin zette in de tweede stint alles op alles maar raakte in de WRT BMW #46 niet voorbij de Mercedes, nadat hij vanmiddag nog de eerste wedstrijd won samen met Valentino Rossi.
  • Skylimit Events
Gilles Magnus
Gilles Magnus
Gilles Magnus (Saintéloc Audi #25) werd veertiende algemeen, wat genoeg was voor een derde trede op het Gold Cup-podium. Vlak achter hem finishte de zuster-Audi #26 met ondermeer Gilles Stadsbader, die dan weer tweede werd in Silver. De laatste podiumtrede daarin werd een duel tussen Jef Machiels (AF Corse Ferrari #52) en Lorens Lecuerta (Comtoyou Aston Martin #12). Machiels haalde het, ondanks een spin met nog een kleine 20 minuten op de klok. Een laatste Belgisch klasse-podium was voor Ugo De Wilde, hij bracht de Imperiale Lamborghini #85 als 21e binnen, maar wel als derde in de Bronze Cup. Matisse Lismont (Comtoyou Aston Martin #21 - 31e) kende opnieuw een moeilijke race, net als teamgenoot Nicolas Baert (#007 - DNF) die net na de start al werd rondgetikt door Alex Aka (Attempto Audi #99).

Foto's: Hans Van Onsem & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 18 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons