van der Horst

Misano: Winst voor Weerts & Vanthoor!

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Evo #2
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Evo #2
Na de opgave in de avondrace hebben Charles Weerts en Dries Vanthoor vandaag orde op zaken gesteld met een overtuigende overwinning in de tweede Blancpain GT World Challenge Europe race op het circuit van Misano. Vanthoor ging als tweede van start in de WRT Audi #2, achter de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88 van polesitter Raffaele Marciello. De Italiaan was net iets sneller dan de winnaar van de 24 uren van de Nürburgring, maar radioproblemen zorgden ervoor dat de #88 ver terugviel nadat de AKKA pitcrew niet klaarstond toen Marciello kwam pitten. Weerts reed vervolgens foutloos en onbedreigd naar zijn eerste overwinning in de Blancpain GT Series.
Charles Weerts & Dries Vanthoor
Charles Weerts & Dries Vanthoor
Nadat hij de Saintéloc Audi #25 van Simon Gachet na lang aandringen passeerde kwam Andrea Caldarelli nog sterk opzetten in de FFF Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #563, maar de winnaars van gisteren strandden uiteindelijk op drie seconden van onze landgenoten. Na een teleurstellende kwalificatie (P11) reden punteleiders Luca Stolz en Maro Engel een knappe inhaalrace om als vierde te finishen met de Black Falcon Mercedes #4. Zij tellen nu nog slecht vijf punten voorsprong op Caldarelli/Mapelli. Weerts schuift op naar de vierde plek in de tussenstand.

Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Met een sterke openingsstint van Frédéric Vervisch (van P12 naar P7) en enkele penalty's en de problemen bij AKKA ASP kwam de Phoenix Audi #11 met Finlay Hutchison achter het stuur als vijfde over de meet. Na de overwinning in Race 1 zat er vandaag niet meer in dan de vierde plek in het Pro-Am klassement voor Louis Machiels en Andrea Bertolini.

Foto's: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT World Challenge Europe op zondag 30 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons