van der Horst

Misano: Xwift Racing Events Toyota en Kenny Herremans in de top tien

Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Op zondag was er in Misano nog de tweede race voor de GT4 European Series. Die werd gewonnen door de Borusan Otomotiv Motorsport BMW M4 GT4 van Berkay Besler en Tom Edgar. Vreugde ook bij Xwift Racing Events dat na een moeilijke start van het weekend wegens een crash in de vrije training, alsnog de zesde plaats pakte met de Toyota GR Supra GT4 Evo van Antoine Potty en Étienne Cheli. De V8 Racing Camaro van Kenny Herremans en Dante Rappangne eindigde voor de tweede maal op rij in de top tien, met de achtste plaats algemeen.
Borusan Otomotiv Motorsport - BMW M4 GT4
Borusan Otomotiv Motorsport - BMW M4 GT4
Al van bij de start nam Berkay Besler met zijn BMW de leiding in handen. Maar gans de race werd hij opgejaagd door de Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 GT4 van Gabriele Piana/Michael Schrey en de Team Speedcar Audi R8 LMS GT4 van Benjamin Lariche/Robert Consani. De posities wijzigden echter niet meer en in deze volgorde beëindigden ze de race. De Borusan Otomotiv Motorsport BMW M4 GT4 van Joulie/Gedik en de BCMC Motorsport powered by EastSide Motorsport Mercedes-AMG van De Fulgencio/Lenerz maakten de top vijf vol. De Saintéloc Junior Team Audi van Guilvert/Hamon finishte op de zevende plaats en was eerste in de Pro-Am klasse.

Foto's: Fanatec GT4 European Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 16 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons