van der Horst

Misano: Zege voor Weerts en Vanthoor - Vervisch vierde

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Charles Weerts (WRT Audi #32) kon deze namiddag in Misano zijn pole positie verzilveren en de leiding nemen van de eerste sprintwedstrijd. Na de snelle pitstop van WRT had teamgenoot Dries Vanthoor een kleine voorsprong, die prompt weer verdween na de tussenkomst van de safety car. Onze landgenoot kon echter zijn eerste plek vasthouden en finishte voor de Toksport Mercedes #6 van Engel en Stolz en de beide Saintéloc Racing Audi's (#25 en #26). Frédéric Vervisch lag op podiumkoers maar werd uiteindelijk nog gepasseerd door zijn teamgenoot Christopher Haase.
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo
De start verliep voor enkele Belgen wel heel slecht. Ulysse De Pauw (CMR Bentley #107) had zich mooi als vierde gekwalificeerd maar verloor na het doven van de lichten acht plaatsen in het geharrewar. Later kwam zijn teamgenoot Pierre-Alexandre Jean ook nog in contact met een Aston Martin, wat leidde tot een opgave. Terug naar de start, Adrien De Leener kwam na bocht drie naast de baan terecht en de Dinamic Porsche #54 stuiterde zo hard over het gras dat ook die auto diende op te geven met technische averij. Slechts enkele ronden later kwam ook Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) in de grindbak terecht tijdens de hevige strijd in de beginfase. De Hasselaar verloor hierdoor een ronde en finishte pas als 25e.

Foto: SRO/Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 3 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons