Misano: Zeges voor Vips en Aron

Jüri Vips
Jüri Vips
Na Mick Schumacher (Prema Racing) in de eerste race werden de tweede en derde wedstrijd voor het FIA F3 European Championship gewonnen door respectievelijk Jüri Vips (Motopark) en Ralf Aron (Prema Racing). Daniel Ticktum (Motopark) verlaat Misano als leider in de puntenstand, de Brit heeft 12 punten voorsprong op Vips.
Start race 2 Misano
Verscheidene rijders kregen voor de tweede race gridstraffen voor het niet respecteren van de track limits, zo ook Marcus Armstrong (Prema Racing) die alzo zijn pole kwijtspeelde. Vips erfde de pole en nam bij de start de leiding van de wedstrijd voor Alex Palou (Hitech GP) en Mick Schumacher (Prema Racing). De posities zouden niet meer wijzigen, Daniel Ticktum finishte als vierde gevolgd door Ralf Aron (Prema Racing), Enaam Ahmed (Hitech GP) en Ferdinand Habsburg (Carlin).

Start race 3 Misano
De derde race startte in de regen achter de safety car die op de piste bleef tot de regenval wat minderde. Toen met de groene vlag gezwaaid werd zette Marcus Amstrong (Prema Racing) zich direct op kop maar verloor die plaats al snel aan Ralf Aron alvorens hij door Guanyu Zhou (Prema Racing) uit de baan getikt werd. Vips pakte alzo de tweede plaats, Ferdinand Habsburg (Carlin) maakte het podium vol. Daniel Ticktum (Motopark) en Mick Schumacher (Prema Theodore Racing) volgden op de plaatsen vier en vijf.

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 27 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano DTM.