van der Horst

MJP-Racing Team Austria koopt rallycross circuit

MJP-Racing Arena Fuglau
MJP-Racing Arena Fuglau
De kogel is door de kerk. Het Oostenrijkse MJP-Racing, onder meer bekend van het FIA World RX, heeft de Nordring in Fuglau gekocht. Het team van Max Pucher gaat de komende tijd flink investeren om het klassieke Oostenrijkse rallycross circuit te moderniseren.
Onder leiding van voormalig Europees RX kampioen Franz Wurz gaan er aanpassingen plaatsvinden aan de huidige layout van de omloop. Als eerste stap wordt de off-road zone compleet herbouwd met gerecycled asfaltmateriaal, waarbij het aandeel van 60% gravel wordt gehandhaafd. Het primaire doel is de ontwikkeling van stof en slijk te voorkomen alsook een betere afvoer van het regenwater te bekomen. Belangrijk punt is ook om de veiligheid voor de rijders te verbeteren en dit door middel van vangrails, extra bandenstapels en uitloopzones. Ook zijn de aarden wallen verwijderd, zodat er minder risico is dat er een auto over de kop kan slaan.

De nieuwe lay-out van de piste voert niet meer over de startgrid en nieuw asfalt maakt een optimale jokerlap mogelijk. In recordtempo moeten de werkzaamheden gereed zijn, zodat het Oostenrijkse RX kampioenschap er op 12 en 13 augustus zijn wedstrijden kan organiseren. Verdere verbeteringen voor omgeving, toeschouwers en teams zijn voor 2018 gepland. De voormalige Nordring zal beschikbaar zijn voor professionele training en wedstrijden onder de nieuwe naam MJP-Racing Arena Fuglau.

Tekst: Michel Helders - Foto: MJP-RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 10 augustus 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons