van der Horst

Molenclassic: Voorbeschouwing van de organisatoren

Zaterdag 1 juni zet het VAS Classic kampioenschap zich verder met de Molenclassic, met start en aankomst te Tielt, in de kleine zaal palende aan de Europahal op het Generaal Maczekplein. Het wordt de vierde manche van het kampioenschap 2024.
Al 61 teams (!) schreven zich in voor deze klassieker, een organsatie van de Tieltse Automobiel Club in een samenwerking met ‘De Verenigde Rittensporters’. De rit presenteert een parcours van ongeveer 245 kilometer, dat wordt opgedeeld in drie delen. De deelnemers dienen een roadbook te volgen waarin door de VAS toegelaten systemen als bol-pijl, geschreven nota’s, ingetekende en blinde lijn, pijlen en/of punten rit en blokkaderit zullen worden gebruikt. Samengevat zullen er 23 tijdscontroles ingericht worden (inclusief de start van de RT) en vier regelmatigheidstrajecten (RT)
met één of meerdere finish controles. De start wordt gegeven aan het JOC Tielt en de tussenpauzes worden gehouden in “Stationneken” in Baardegem en de “Malpertuus” in Lembeke.

En het deelnemersveld dan, vraagt u zich misschien af? Wel, daarin zien we alle protagonisten die op dit moment hoge ogen gooien binnen het VAS Classic kampioenschap. Dat is inclusief Leo en Inge Rackham (Peugeot 205 GTI), de leiders algemeen en binnen de klasse Oldtimer, Jurgen Goosens en Kristof Verscheure (BMW 1600), de leiders in de klasse Historic, en Rudi Verhaeghe en Jurgen Mortelé (Smart Fortwo), de leiders bij de Youngtimers. Het zou ons te ver voeren om deze hele lijst de revue te laten passeren, maar wat nu al wel zeker is, dat is dat het een felbevochten wedstrijd zal worden, onder een meteo die als wisselvallig wordt aangekondigd!

Eén jaar geleden: routiniers Buelens en Bersipont

In de editie 2023 zagen we in Tielt en omgeving een mooie zege van VAS oudgedienden Pascal Buelens en Frank Bersipont met hun ondertussen goed gekende witte Volvo Amazon. De routiniers maakten het verschil op tijd in een wedstrijd die onderweg slechts kleine verschillen kende. Buelens en Bersipont werden ook de winnaars in de klasse Oldtimer. Evy Vandervaeren en Jelle De Cnodder plaatsten er de Citroën C4 op de tweede podiumtrede als winnaars van de (ondertussen verdwenen) klasse Toertimers. Tim Lefebvre en Jeffrey Pollet kwamen met de BMW 318 een jaar geleden binnen op een 23ste plaats, maar het was toen wel goed voor een zege in de klasse Youngtimer. Eén ding is zeker: alle opties liggen opnieuw open voor de editie 2024.

Persbericht VAS RallyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 28 mei 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons