van der Horst

Monaco: DAMS ook boven bij kwalificatie Formule Renault 3.5

Norman Nato - DAMS
Norman Nato - DAMS
Het DAMS team is op weg naar een perfect weekend in Monaco, het Franse team schreef al beide GP2 races op zijn naam en zag zijn twee rijders in de Formule Renault de twee snelste tijden neerzetten. Net als bij de GP2 bolides werd de kwalificatie gesplit in twee sessies. Carlos Sainz Jr. (DAMS) was de snelste in de eerste reeks en Norman Nato deed hetzelfde in reeks 2, maar aangezien Nato 1:23.209 reed tegenover 1:23.873 voor de Spanjaard gaat de pole naar de Fransman. Toch krijgen wij zondag geen twee DAMS wagens op de eerste rij, Sainz wordt twee plaatsen teruggezet voor het hinderen van Pierre Gasly, waardoor Jazeman Jaafar (ISR) opschuift naar de tweede startpositie.
Carlos Sainz Jr. - DAMS
Carlos Sainz Jr. - DAMS
De kwalificatie werd opgesplitst in twee reeksen van ieder 25 minuten. In de eerste reeks ontspon er zich een driestrijd tussen Carlos Sainz, Marco Sørensen en Sergey Sirotkin, maar eens de zachte rubbers opgelegd, was er geen houden aan Carlos Sainz die zijn tijd verschillende malen scherper stelde. De Spanjaard ging Marco Sørensen, Sergey Sirotkin, Pierre Gasly (Arden Motorsport) en Roberto Merhi (Zeta Corse) vooraf.

Jazeman Jaafar - ISR
Jazeman Jaafar - ISR
Aanvankelijk was Oliver Rowland de snelste in reeks B, maar Jazeman Jaafar (ISR) en Norman Nato doken al snel onder de tijd van de Brit, die dan nieuwe banden liet aanrukken en de toppositie heroverde. Norman Nato slaagde er toch in om de tijd van de Brit te verbeteren maar het was Jaafar die in 1:23.301 als eerste onder de snelste tijd van reeks 1 ging. In zijn finale ronde deed Nato in 1:23.209 nog beter en pakte de pole. Sainz kreeg na de kwalificaties te horen dat hij teruggezet wordt naar P4 wegens het blokkeren van pierre Gasly (Arden). Beitske Visser pakte bij haar debuut in Monaco de negentiende startplaats, Meindert van Buuren kwalificeerde zich als twaalfde. 

Startgrid Formule Renault 3.5 Monaco 2014

01. Norman Nato (DAMS)
02. Jazeman Jaafar (ISR)
03. Marco Sörensen (Tech 1)
04. Carlos Sainz (DAMS)
05. Oliver Rowland (Fortec )
06. Sergey Sirotkin (Fortec )
07. Zoel Amberg (AVF)
08. Pierre Gasly (Arden)
09. Will Stevens (Strakka)
10. Roberto Merhi (Zeta)
11. Pietro Fantin (Draco)
12. Meindert van Buuren (Pons)
13. Marlon Stockinger (Lotus)
14. Roman Mavlanov (Zeta)
15. Will Buller (Arden)
16. Matias Laine (Strakka)
17. Oliver Webb (Pons)
18. Matthieu Vaxivière (Lotus)
19. Beitske Visser (AVF)
20. Luca Ghiotto (Draco)
21. Andrea Roda (Comtec)

Foto's: Georges De Coster  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons