van der Horst

Monaco: Brengt een hattrick Rosberg terug in de titelrace?

Nico Rosberg wint in Monaco,30 jaar na vader Keke
Nico Rosberg wint in Monaco,30 jaar na vader Keke
Nico Rosberg lijkt met de komst van het F1-circus naar Europa eindelijk zijn draai gevonden te hebben. In Spanje versloeg hij Lewis Hamilton zowel tijdens de kwalificaties als in de race, en komend weekend staat misschien wel zijn favoriete wedstrijd op het programma. Hij eiste namelijk de twee afgelopen jaren telkens de pole én de zege voor zich op in het prinsdom, als hij dit zondag kan herhalen kan hij meteen een stuk van zijn achterstand van 20 punten op Hamilton goedmaken.
  • LTF
Jules Bianchi
Jules Bianchi
De Brit van zijn kant wist slechts éénmaal de mythische race op zijn naam te schrijven, dat gebeurde tijdens de regenachtige editie van 2008, toen nog in een McLaren. Voor het Britse team zou een nieuwe overwinning in Monaco ditmaal bij een droom blijven, ondanks de goede hoop die Alonso had voor zijn thuisrace slaagde geen van beide piloten erin tot dusver punten te scoren. Het team bengelt dus nog steeds onderaan de tabellen in gezelschap van Manor, het vroegere Marussia. Monaco is de meest onvoorspelbare wedstrijd van het jaar en dé mogelijkheid voor kleine teams om punten te scoren, denken we maar aan Jules Bianchi die vorig jaar voor het geplaagde Marussia twee heel belangrijke punten binnenrijfde.

Podium GP Monaco 2014
Podium GP Monaco 2014
Pirelli brengt, net als vorig jaar, hun twee snelste compounds mee naar Monaco, de zachte en superzachte band. Deze laatste maakt dit jaar zijn debuut, waarover woensdag meer info op Autosport.be, en zal ook meegenomen worden naar de twee volgende afspraken in Canada en Oostenrijk. De laatste weersvoorspellingen tonen, in tegenstelling tot het huidige weer in België, geen buien boven het Zuiden van Frankrijk. Taferelen zoals in 1996, toen slechts drie auto's de zwart-wit-geblokte vlag zagen, zullen ons, misschien wel tot spijt van vele fans, bespaard blijven.

Op vlak van inhalen zullen we in Monaco evenwel geen hoge verwachtingen moeten koesteren. Doorgaans zien we de enige positiewisselingen in de race ook tijdens de enige pitstop... DRS, ook slechts in één zone beschikbaar, brengt op deze omloop ook quasi nooit zoden aan de dijk, temeer de tweede DRS-zone bij het uitkomen van de tunnel verwijderd werd uit veiligheidsoogpunt.

Traditioneel vinden twee vrije trainingen al op donderdag in plaats van vrijdag plaats, aan de timing van de kwalificaties en de wedstrijd verandert daarentegen niets, deze vinden sinds enkele jaren ook op zaterdag en zondag om 14u plaats.

Foto's: Georges De Coster - Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons