van der Horst

Monaco: Derde zege op rij in het prinsdom voor Rosberg

Nico Rosberg - Mercedes
Nico Rosberg - Mercedes
Nico Rosberg won voor het derde jaar op rij de Grote Prijs van Monaco, maar de Duitser had ditmaal wel het geluk aan zijn kant. Het Mercedes riep Hamilton, op dat moment een soliede leider, binnen voor super softs tijdens een safetycar interventie, maar dat bleek achteraf een misrekening te zijn. Een misrekening zorgde ervoor dat de Brit als derde de baan weer op kwam, net achter Rosberg en Vettel, die de pits links lieten liggen. De tweede plaats was voor Sebastian Vettel. Red Bull zag zijn twee rijders finishen in de top vijf en Jenson Button schonk met een achtste plaats McLaren zijn eerste punten. Max Verstappen misrekende zich bij in een inhaalpoging op de Lotus van Grosjean, de Toro Rosso raakte de achterband van zijn tegenstander en ging hard de vangrails, waarna de race diende geneutraliseerd te worden om de vangrails te herstellen. De organisatie achtte Verstappen schuldig aan een gevaarlijk manoeuvre en hij zal bij de volgende race vijf plaatsen teruggezet worden op de grid.
Start GP Monaco
Start GP Monaco
De start in de smalle straten van Monaco levert geregeld spektakel op maar dit jaar verliep de aftrap van de race vlekkeloos, enkel Hulkenberg tikte wat later de vangrail aan na een zetje van Fernando Alonso. De Spanjaard kreeg voor die actie een tijdstraf van 5 seconden, te nemen bij de eerste pitstop. Hamilton had ondertussen de kop van de race genomen voor Rosberg, Vettel, Kvyat, Ricciardo, Pérez, Maldonado en Verstappen. Hamilton leek in grote doen hij hij verhoogde gestaag zijn voorsprong op zijn teamgenoot. Maldonado zocht al snel de pits op met remproblemen en hield het voor bekeken.  

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Terwijl Hamilton zijn voorsprong verder uitbouwde kreeg Rosberg Vettel maar niet afgeschud. Na de eerste bandenwissels veranderde er niets in het klassement, Hamilton leidde nog steeds voor Rosberg, Vettel, Kvyat, Räikkönen, Ricciardo, Pérez en Button. Bij Toro Rosso verprutste men de bandenwissel op de wagen van Verstappen en de Nederlander zakte weg naar de dertiende positie. Fernando Alonso, op dat moment negende, zag zijn McLaren Honda op nieuw de geest geven.

Daniel Ricciardo - Red Bull
Daniel Ricciardo - Red Bull
De race leek in zijn plooi gevallen te zijn maar dat was zonder Verstappen gerekend. De jonge Nederlander was al voorbij Bottas gegaan en wilde daarna ook Grosjean inhalen. Volgens Verstappen remde de Fransman vroeger dan voorzien en kon hij alzo de Lotus niet meer ontwijken, de Nederlander beëindigde zijn race in de vangrails. Er werd besloten om de safety car de baan op te sturen gezien de schade die hersteld moest worden aan de vangrails. Mercedes besloot daarvan te profiteren om Hamilton nogmaals binnen te roepen voor een bandenwissel maar zijn voorsprong op Rosberg en vettel was niet groot en de Brit kwam de baan terug op in derde positie. Zo verloor de Brit een zekere zege na het grootste deel van de race gedomineerd te hebben.

Podium GP Monaco
Podium GP Monaco
De laatste 8 ronden brachten geen wijzigingen meer en zo won Rosberg de Grote Prijs van Monaco voor Vettel en Hamilton. Red Bull kende nog eens een goed weekend met Kvyat en Ricciardo op plaatsen vier en vijf. Kimi Raïkkönen finishte als zesde voor Pérez die Force India belangrijke punten bezorgde. Met een achtste plaats schonk Button ook McLaren zijn eerste punten van het jaar, Felipe Nasr werd negende en Carlos Sainz, die als laatste was vertrokken scoorde nog het laatste puntje.  

Foto's: Georges De Coster
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons