van der Horst

Monaco: Race beslist in chaotische eerste ronde

Jazeman Jaafar - Fortec
Jazeman Jaafar - Fortec
Jazeman Jaafar (Fortec) won in Monaco zijn eerste race in de Formule Renault 3.5, de Maleisiër ging Dean Stoneman en Tom Dillmann vooraf. Meer nog dan naar de zege van Jaafar was het gespreksonderwerp in Monaco echter de talrijke incidenten die zich voordeden in de openingsronde en waarbij een groot deel van het deelnemersveld werd uitgeschakeld. Na een onderbreking om de baan vrij te maken werd er een minirace van iets langer dan een kwartier betwist die over de uitslag moest beslissen.
  • Powercars
Matthieu Vaxivière - Lotus
Matthieu Vaxivière - Lotus
Oliver Rowland (Fortec) die van op de tweede startplaats was vertrokken probeerde in de eerste bocht de poleman en teamgenoot Jazeman Jaafar te verschalken maar de Brit merkte al snel dat zijn manoeuvre geen kans van slagen had. Hij remde fors en een verraste Matthieu Vaxivière (Lotus) reed achter op de Fortec bolide in en belandde in de vangrails. De Fransman werd dan nog aangereden door Tio Ellinas waarna verschillende wagens geblokkeerd raakten achter de gestrande wagens. Wat verder ging ook Alfonso Celis (AVF) van de baan.

Dean Stoneman - DAMS
Dean Stoneman - DAMS
Bij het aansnijden van de tweede mispakte Meindert van Buuren (Lotus) zich bij een inhaalpoging op Bruno Bonifacio (Draco Racing). Volgens de Nederlander remde de Braziliaan veel vroeger dan normaal en kon hij de wagen niet meer ontwijken. De organisatie kon niet anders meer dan de race stil te leggen. Vermits de baan tijdig moest vrijgegeven worden voor de Formule 1 bleven er wanneer de piste terug vrij was nog amper 20 minuten over om de rest van de race af te leggen. De overgebleven wagens startten dan maar voor een minirace waarin de posities nauwelijks nog wijzigden. Enkel Oliver Rowland zorgde nog voor enige animo, de Brit die na het incident in de eerste ronde ver was teruggeslagen klom nog op naar de zesde plaats.

Monaco; Uitslag Formule Renault 3.5:

01. Jazeman Jaafar (Fortec) 21 ronden
02. Dean Stoneman (DAMS) +3.092
Tom Dillmann - Carlin
Tom Dillmann - Carlin
03. Tom Dillmann (Carlin) +5.345
04. Egor Orudzhev (Arden) +6.790
05. Pietro Fantin (Draco) +10.359
06. Oliver Rowland (Fortec) +24.782
07. Aurelien Panis (Tech 1) +26.855
08. Sean Gelael (Carlin) +30.789
09. Alex Fontana (Pons) +35.614
10. Nyck de Vries (DAMS) +43.498
11. Patric Armand (Pons) +1:08.564
12. Roy Nissany (Tech 1) op 1 ronde

Foto's: Georges De Coster
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons