van der Horst

Monaco: Alles wat u moet weten

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dit weekend staat de Monaco ePrix op het menu en het zal een speciale editie worden van de race in de ministaat. Zo zal de wedstrijd nu het middelpunt van het seizoen vormen en na drie manches op het verkorte circuit, zullen de Formule E-wagens eindelijk het volledige formule 1 circuit gebruiken. Een overzicht van wat u allemaal deze zaterdag kunt verwachten.
Circuit de Monaco
Circuit de Monaco
Het is nog maar de vierde editie van de Monaco ePrix, maar na telkens een verkort circuit te gebruiken waar men zich alleen beperkte tot het havengedeelte van Monte Carlo, krijgen de piloten nu de kans om aan Saint-Devote de heuvel op te rijden richting Casino, om dan af te dalen via Mirabeau, de Grand Hotel Hairpin en Poitier om dan door de tunnel richting de haven te rijden. De organisatoren voerden wel een kleine wijziging door aan Saint-Devote ten opzichte van de formule 1. Zo zal de bocht vloeiender zijn voor de Formule E, waar die eerder meer als een hoek uitgetekend is.

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
De laatste keer dat de Formule E in Monaco passeerde was in 2019. Daar was het Jean-Éric Vergne die een stap dichter stond bij zijn tweede titel in het kampioenschap. De Fransman kreeg de pole in zijn schoot geworpen nadat Oliver Rowland een gridstraf kreeg van drie plaatsen. Eens de race op gang getrokken werd, kon niemand echt voorbij Vergne geraken, waarmee hij zijn tweede overwinning van het seizoen achter zijn naam schreef. Stoffel Vandoorne was voor de eerste maal in Monaco met een Formule E en dankzij een aantal penalty's voor sommige piloten tikte de Rumbekenaar als negende aan.

Wie alle sessies wil volgen zal een lange dag tegemoet gaan. Opvallend genoeg is er geen shakedown-sessie gepland op vrijdag en zullen de piloten ook alles op zaterdag moeten afwerken. De eerste vrije training staat om 8 uur gepland, terwijl de tweede om 10:15 uur van start gaat. De kwalificatie en de Superpole vinden plaats om 12 uur en dan is er een groot gat vooraleer de race start om 16:04 uur. Zoals altijd kan u de vrije trainingen volgen via de sociale media-kanalen van de organistie. Voor de kwalificaties live te volgen heeft u alleen keuze in RTBF Auvio, die vanaf 11:45 uur starten. Als u deze gemist hebt, kan u nog altijd naar Eurosport 2 afstemmen, die om 15 uur de kwalificatie nog eens uitzendt. Beide zenders tekenen wel present voor de race vanaf 15:30 uur.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1zaterdag08:00 - 08:45
Vrije Trainingen 2zaterdag10:15 - 10:45
Kwalificatieszaterdag12:00 - 12:26
Superpolezaterdag12:30 - 12:57
Monaco ePrixzaterdag16:03 - 17:00 + 1 ronde

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 3 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons