van der Horst

Monaco: Braziliaanse 1-2 in de Jaguar I-Pace eTrophy

Caca Bueno
Caca Bueno
Naast de Formule E kwam dit weekend ook de Jaguar I-Pace eTrophy weer in actie voor hun zevende manche en het waren de Brazilianen die de eerste twee podiumplekken in beslag namen. Caca Bueno mocht vanaf de pole starten en kon zonder problemen team- en landgenoot Sérgio Jimenez en Bryan Sellers van zich afhouden. De race moest in het begin wel even stilgelegd worden nadat Katherine Legge in de barrières geduwd werd.
  • Oeste Kart
Jaguar I-Pace eTrophy Monaco 2019
Jaguar I-Pace eTrophy Monaco 2019
Al van bij de start namen de Brazilianen het voortouw en moest een slapende Bryan Sellers de Canadees Stefan Rzadzinski van zich afhouden. Dat lukte en Legge zag een gat om in te duiken, maar doordat de Canadees haar achteraan raakte, schoot de Britse in de barrières en moest de wedstrijd tijdelijk stilgelegd worden om de wagen te takelen. Na de herstart kon niemand een vuist maken tegen Bueno en Jimenez waardoor zij een 1-2 versierden voor Sellers. In de tussenstand blijft Sellers op kop, maar ziet Jimenez naderen op 1 punt. Simon Evans, die overigens vierde werd, vervolledigt de top drie op al iets ruimere afstand.

In de Pro-Am kwam was het Yaqi Zhang die met de overwinning ging lopen. De Chinees reed van start tot finish aan de leiding en moest nog een oprukkende Ahmed Bin-Khanen van zich afhouden, die uiteindelijk moest opgeven. In de tussenstand blijft Bandar Alesayi nog steeds aan de leiding met een comfortabele voorsprong van 36 punten op Zhang. De volgende wedstrijd zal in Berlijn plaatsvinden en dat op 25 mei.
 
Foto's: Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 13 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons