van der Horst

Monaco: Derde zege voor Ayumu Iwasa

Podium sprintrace Monaco
Podium sprintrace Monaco
Ayumu Iwasa (DAMS) heeft in Monaco de sprintrace voor de formule 2 gewonnen, de derde zege al dit jaar voor de Japanner, die tevens de leiding in de tussenstand neemt. De van op de pole vertrokken Isack Hadjar (Hitech GP) leek eerst op weg naar de zege maar technische problemen aan de wagen maakten een einde aan zijn race. Amaury Cordeel (Virtuosi Racing) belandde in de vangrails nadat hij een duw kreeg van Juan Manuel Correa (Van Amersfoort Racing).
Ayumu Iwasa - DAMS
Ayumu Iwasa - DAMS
Met dank aan de reversed grid mocht Hadjar de sprintrace van op de pole aanvatten. De Fransman nam dan ook resoluut de leiding bij de start van de wedstrijd maar al na drie ronden kwam desafety car de baan op. Nog voor de race herstart werd kreeg Hadjar te kampen met mechanische problemen en eens de race hervat moest hij de ene na de andere concurrent voorbij laten alvorens hij definitief de pits opzocht.

Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
Iwasa, als tweede gestart, had de leiding overgenomen en zou die niet meer afstaan. Cordeel beëindigde zijn race in de vangrail met hulp van Correa wat een nieuwe safety car procedure uitlokte. Correa liep daarbij een straftijd op van 10 seconden. Iwasa kwam als winnaar over de lijn voor Jehan Daruvala (MP Motorsport) en Jak Crawford (Hitech). Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing) finishte als vierde en Zane Maloney (Carlin) sloot de top vijf af. De resterende punten gingen naar Jack Doohan (Virtuosi Racing), Victor Martins (ART GP) en Théo Pourchaire (ART GP).

Foto's: Georges De Coster
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons