van der Horst

Monaco: Eerste zege voor Anthoine Hubert

Podium F2 sprintrace Monaco 2019
Podium F2 sprintrace Monaco 2019
Doordat Luca Ghiotto, die als tweede was geëindigd in de hoofdrace, uit de uitslag werd geschrapt, schoof Anthoine Hubert (Arden) op van positie negen naar acht in de einduitslag van race 1 en daarmee kreeg hij ook de pole voor de sprintrace in handen. Vertrekken van op de pole is belangrijk in Monaco en dat bewees Hubert nog maar eens zaterdag door de sprintrace van de formule 2 te winnen voor Louis Delétraz (Carlin) en Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi).
Start F2 sprintrace Monaco 2019
Start F2 sprintrace Monaco 2019
Hubert behield de leiding na de start en zou die 30 ronden ook behouden. Daaraan konden twee safety car periodes niets aan veranderen en ook Delétraz die de Fransman op het einde van de race onder druk zette kon Hubert niet van zijn eerste formule 2 zege houden. Artem Markelov (MP Motorsport) die deze race inviel voor Jordan King, schonk zijn Nederlands team een mooie vierde plaats. Dorian Boccolacci (Campos) finishte als vijfde voor Sergio Sette Camara (DAMS), Nyck de Vries (ART GP) en Nikita Mazepin (ART GP). Nicholas Latifi (DAMS) kwam niet verder dan de tiende positie, een plaats beter dan Mick Schumacher (Prema Racing).

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 25 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Monaco.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons