van der Horst

Monaco: Ghislain Cordeel en Benjamin Paque in de Porsche Supercup.

Ghislain Cordeel - Team GP Elite
Ghislain Cordeel - Team GP Elite
Nadat de manche in Imola geschrapt werd krijgt Monaco nu de eer om de eerste manche van de Porsche Mobil 1 Supercup te organiseren. Achtentwintig rijders meldden zich voor de wedstrijd waaronder twee landgenoten Ghislain Cordeel en Benjamin Paque. In de kwalificatie die op vrijdag plaats vond was de snelste tijd voor Larry ten Voorde (Team GP Elite) in 1:33.573.
  • STX Motorhomes
Larry ten Voorde - Team GP Elite
Larry ten Voorde - Team GP Elite
Larry ten Voorde was al de snelste in de vrije training en ook in de kwalificatie overvleugelde de Nederlander de concurrentie al lagen de tijden dicht bij elkaar. Achter de Team GP Elite rijder volgden twee rijders die uitkomen voor BWT Lechner Racing met in volgorde Harry King en Porsche junior rijder Bastian Buus. Nederlander Loek Hartog (Team GP Elite) en de Fransman Dorian Boccolacci (CLRT) vervolledigden de top vijf.
 
Benjamin Paque - CLRT
Benjamin Paque - CLRT
Ghislain Cordeel (Team GP Elite) moest met een ronde in 1:35.469 genoegen nemen met de twintigste plaats, terwijl we Benjamin Paque (CLRT) twee plaatsen verder terugvinden met een snelste ronde in 1:36.065. Vijfvoudig motorkampioen Jorge Lorenzo (Team Huber Racing), die zijn debuut maakt in de cup, klokte de vierentwintigste tijd.

Foto's: Georges De Coster
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons