van der Horst

Monaco: Hamilton draagt zege op aan Niki Lauda

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton (Mercedes) heeft met een zege in Monaco zijn voorsprong in het kampioenschap nog vergroot. Het werd geen gemakkelijke zege voor de Brit die bijna heel de race de hete adem van Max Verstappen (Red Bull) in zijn nek voelde. Verstappen zette in de zevenenzeventigste ronde zelfs een aanval in op Hamilton waarbij hij de Mercedes raakte waardoor deze rechtdoor schoot, maar de posities bleven behouden en Hamilton kwam als eerste over de lijn voor de Nederlander. Verstappen kreeg achteraf nog een straf voor een unsafe release na de pitstop waardoor hij terugviel naar de vierde positie. Sebastian Vettel (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes) schoven zo respectievelijk op naar de plaatsen twee en drie. Na de race droeg Hamilton zijn zege op aan Niki Lauda die eerder op de week overleed.
  • Dreamdrive
Lewis Hamilton - Mercedes W10
Lewis Hamilton - Mercedes W10
Mercedes voorzag de Mercedes van Hamilton bij de pitstop van medium rubbers terwijl men bij Red Bull koos voor harder compound dat beter weerstond aan slijtage. Daarmee was de Red Bull op het einde van de race sneller dan de Mercedes maar inhalen op Monaco blijft een moeilijke opdracht. Verstappen probeerde wel maar het liep bijna mis af toen hij de wagen van Hamilton linksachter raakte. Uiteindelijk werd Verstappen niet beloond voor zijn mooie race en verloor hij nog een podiumplaats door een tijdstraf van vijf seconden.

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
De overige rijders maakten geen aanspraak op een glansrol, Valtteri Bottas (Mercedes) lag aanvankelijk in tweede positie achter zijn teamgenoot maar wanneer in de negende ronde de safety car de baan opkwam na een aanrijding tussen Charles Leclerc (Ferrari) en Nico Hülkenberg (Renault) en de eerste zes in het klassement de pits binnen kwamen, liet de Fin zich verrassen door Verstappen. De Nederlander had een iets snellere pitstop dan de Fin en dwong zijn tegenstander hardhandig opzij bij het uitkomen van de pitlane waarbij Bottas een lekke band opliep en nogmaals diende te pitten en terugviel naar de vierde positie. Vettel en Bottas reden de race uit zonder dat zij enige druk konden zetten op de twee leiders. Leclerc (Ferrari) lag toen al lang uit de race nadat hij bij een inhaalpoging op Hülkenberg rechtsachter de vangrail raakte en een lekke band opliep. De schade aan de wagen die een hele ronde op de velg had afgelegd was echter zo groot dat Leclerc de race niet kon verder zetten.

Carlos Sainz - McLaren MCL34
Carlos Sainz - McLaren MCL34
Pierre Gasly (Red Bull) eindigde op de vijfde plaats voor Carlos Sainz (McLaren) en de Toro Rosso’s van Daniil Kvyat en Alexander Albon. Daniel Ricciardo (Renault) lag in het begin van de race op de vijfde positie maar kon het tempo van de koplopers niet aan en hield de rest van het veld op. Daarenboven koos men nog voor de verkeerde strategie bij Renault bij het wisselen van banden waardoor Ricciardo heel wat plaatsen verloor en als negende over de finish kwam. Het laatste punt ging naar Romain Grosjean (Haas) die ook tijd verloren had bij zijn pitstop.

Foto's: Racing Inernational Photography
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons