van der Horst

Monaco: Max Defourny tweemaal in de punten

Max Defourny - MP Motorsport
Max Defourny - MP Motorsport
De Formula Renault Eurocup mocht dit jaar twee races afwerken in het voorprogramma van de GP van Monaco Formule 1, een ideale gelegenheid voor de jonge rijders om zich in de kijker te rijden. Max Defourny (MP Motorsport) was onze enige vertegenwoordiger en hij was er op gebrand om zijn moeilijk seizoensdebuut achter zich te laten. Missie gedeeltelijk geslaagd, want Defourny kon tweemaal punten pakken met een negende plaats op zaterdag en een zesde plaats op zondag.
Alex Peroni - MP Motorsport
Alex Peroni - MP Motorsport
De kwalificaties verliepen moeilijk wegens een verkeerde bandenkeuze en Max Defourny nam zaterdag de start van de eerste race van op de vierde startlijn. Defourny kon nog oprukken tot de zesde plaats maar een contact met de wagen van Neil Verhagen deed hem terugvallen naar de negende plaats. Alex Peroni (MP Motorsport) won de wedstrijd voor Charles Milesi (R-ace GP) en Victor Martins (R-ace GP).

Podium race 2 Monaco
Podium race 2 Monaco
Defourny nam zondag opnieuw de start van op de vierde lijn en weer werkte hij zich op naar de zesde plaats, een plaats die hij nu wist te behouden tot de finish. De race, die verder weinig spektakel bood, werd gewonnen door Charles Milesi (R-ace GP), Alex Peroni (MP Motorsport) en Victor Martins (R-ace GP) vergezelden hem op het podium.

Foto's: Georges De Coster
   • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons