van der Horst

Monaco: Max Verstappen pakt pole na weergaloze sessie

Max Verstappen - Red Bull RB19
Max Verstappen - Red Bull RB19
Max Verstappen start morgen in de iconische Grote Prijs van Monaco vanop de eerste plaats. Hij krijgt Fernando Alonso naast zich, die op weg leek naar de pole. Charles Leclerc en Esteban Ocon bezetten de tweede rij.
  • LTF
De kwalificatie begon heel geanimeerd. Zo stond de Japanner Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) lang op kop maar werd hij in het slot nog gepasseerd door Max Verstappen (Red Bull), die daarmee de lijn van vrijdag doortrekt. Voor teamgenoot Sergio Perez (Red Bull) begint de race alvast achteraan. Ook de Spanjaard Carlos Sainz (Ferrari) kreeg het warm en moest nog iets oplossen in de laatste ronde, wat hij uiteindelijk ook deed. Lewis Hamilton (Mercedes) leek ook even uitgeteld toen hij in de fout ging bij zijn laatste snelle ronde. Hij ging in de fout na de tunnel. Maar de Brit had nog tijd genoeg om een poging te wagen en zich alsnog te kwalificeren, wat hij ook deed.

Ook Q2 eindigde spannend nadat Lando Norris (McLaren) de vangrails raakte na 'la piscine'. Hamilton redde opnieuw zijn hachje in de laatste seconden. Voor Haas, Williams en Alfa Romeo, zat het er toen al op. Weerom bovenaan: Max Verstappen!

Q3 trok de lijn door. Max Verstappen zette een stevige richttijd neer, maar de Ferrari's gingen nog sneller en de onvermijdelijke Fernando Alonso (Aston Martin) zette zich helemaal bovenaan. 'Ik val aan als een beest', reageerde de Spanjaard op zijn tijdelijke besttijd.

Alonso trok de lijn gewoon door en ging voorbij een verrassende Fransman Esteban Ocon (Alpine) die de druk op de tegenstand even stevig opvoerde, tot Leclerc en Alonso voorbij de Alpine snelden. Verstappen leek in zijn laatste poging het onderspit te moeten delven, maar de Nederlandse wereldkampioen puurde een ongelooflijke laatste sector uit zijn Red Bull, om zich alsnog op de eerste rij te zetten, met een voorsprong van amper 84 duizendensten. Alonso eindigde op P2, voor thuisrijder Leclerc en Ocon. Sainz en Hamilton delen de derde rij.

De Grote Prijs van Monaco start morgen om 15 uur.

Foto: Georges Decoster - RIP   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons