van der Horst

Monaco: Mercedes opnieuw dominant in de vrije trainingen

Lewis Hamilton - Mercedes W10
Lewis Hamilton - Mercedes W10
Mercedes blijft domineren in de formule 1, Lewis Hamilton zette donderdag immers in beide vrije trainingen de snelste tijd neer. Max Verstappen maakte nog indruk in de eerste sessie door zijn Red Bull tussen de beide Mercedessen te plaatsen maar in de tweede sessie prijkten de twee zilverpijlen weer bovenaan de tabellen en dat met een ruime marge op de derde, Sebastian Vettel (Ferrari). Het ziet er naar uit dat niemand zondag een nieuwe dubbel van Mercedes kan verhinderen.
Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen - Red Bull RB15
De eerste vrije training op donderdag liet nog een spannende strijd verhopen, Lewis Hamilton klokte wel de snelste tijd in 1:12.106 maar Max Verstappen reed de tweede chrono op amper 0.059 seconde van de tijd van de Brit. De Nederlander ging Valtteri Bottas (Mercedes- 1:12.178) en de Ferrari’s van Charles Leclerc (1:12.467) en Sebastian Vettel (1:12.823) vooraf. Perre Gasly (Red Bull – 1:13.170) reed de zesde tijd. Carlos Sainz (McLaren) kon slechts vier ronden afleggen nadat er een probleem optrad met de batterij van de wagen. Beide Haas bolides kregen dan weer de zwarte vlag omdat hun radio het niet meer deed en de rijders dus geen informatie uit de pits kregen.

Alexander Albon - Toro Rosso
Alexander Albon - Toro Rosso
In de namiddagsessie kregen we een scenario dat we al meermaals voorgeschoteld kregen dit jaar, Hamilton en Bottas toonden zich ongenaakbaar en palmden de twee eerste plaatsen in met een 1:11.118 voor Hamilton en een 1:11.199 voor Bottas. Sebastian Vettel (Ferrari) reed de derde chrono maar moest 0.763 seconde toegeven op de tijd van Hamilton. Bovendien maakte de Duitser een foutje in Saint-Dévote. Pierre Gasly (Red Bull) klokte de vierde tijd terwijl Max Verstappen maar 17 ronden kon rijden nadat een brokstuk een lek aan de radiator veroorzaakte en slechts als zesde aantikte na de verrassende Alexander Albon (Toro Rosso). Charles Leclerc bleef steken op een tiende plaats achter Kevin Magnussen (Haas) en de beide Sauber’s.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 23 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Monaco.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons