van der Horst

Monaco: Mercedes palmt opnieuw eerste startrij in (UPDATE)

Lewis Hamilton - Mercedes W10
Lewis Hamilton - Mercedes W10
Wie houdt er Mercedes van de zege? In Monaco waren de zilverpijlen weer onklopbaar tijdens de kwalificatie en Lewis Hamilton pakte de pole met een nieuwe recordtijd van 1:10.166. Valtteri Bottas klokte de tweede tijd op 0.086 seconde van zijn teamgenoot. Bij Ferrari wil het maar niet lukken, Charles Leclerc geraakte zelfs niet voorbij Q3 en Sebastian Vettel bleef steken op de vierde positie na Max Verstappen (Red Bull).
Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Nochtans was de dag goed begonnen voor Leclerc met een beste tijd in de derde vrije training maar al vroeg in de kwalificatie blokkeerde hij zijn banden om daarna nog de verplichte weging bij de ingang van de pits te missen. De mecaniciens van Ferrari waren verplicht om de Ferrari van Leclerc naar de weging te duwen waarbij heel wat tijd verloren ging. Wanneer op het einde van de sessie de tijden naar beneden gingen hield Ferrari Leclerc onbegrijpelijk binnen, gevolg: een zestiende tijd en over and out na de eerste kwalificatie. Vettel geraakte wel tot in Q3 maar raakte de vangrails in zijn snelle ronde waardoor hij niet verder kwam dan een 1:11.434, goed voor de vierde tijd.

Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen (Red Bull) leek de enige die het de Mercedessen lastig kon maken maar in de finale kwalificatie moest hij toch zijn meerdere erkennen in de beide Mercedes-rijders. De Nederlander lukte wel de derde tijd maar op meer dan een halve seconde van de tijd van Hamilton. Pierre Gasly (Red Bull) lukte de vijfde tijd maar moet afwachten of hij zijn startplaats mag behouden, er loopt immers een onderzoek naar hem wegens het hinderen van Romain Grosjean in Q2.

Top drie kwalifficatie Monaco 2019
Top drie kwalifficatie Monaco 2019
Kevin Magnussen (Haas) reed zich naar de zesde startplaats, Daniel Ricciardo (Renault) klokte de zevende tijd. Mooie prestatie ook van de beide Toro Rosso-rijders die alle twee de top tien haalden met een achtste tijd voor Daniil Kvyat en een tiende voor Alexander Albon. Tussen de twee Toro Rosso’s plaatste Carlos Sainz zijn McLaren.

Nico Hülkenberg (Renault), Lando Norris (McLaren), Romain Grosjean (Haas) en de Alfa Romeo’s van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi geraakten niet voorbij Q2. Naast Leclerc geraakten ook de beide Racing Points en de beide Williams’ niet verder dan Q3.

UPDATE: Pierre Gasly werd inderdaad bestraft voor het hinderen van Grosjean tijdens Q2 en wordt drie plaatsen teruggezet op de grid, de Fransman neemt dus de start van op de achtste plaats. Een zelfde straf kreeg ook Antonio Giovinazzi, hij hield Hulkenberg op gedurende Q1 en zakt naar de achttiende plaats op de grid.

Foto's: Racing International Photography
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons