van der Horst

Monaco: Mitch Evans boven in de vrije trianingen

Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Mitch Evans domineerde de vrije trainingen voor de Monaco E-Prix. De Jaguar-coureur was zowel in de eerste als tweede vrije training de snelste, waarbij de Jaguar-aangedreven bolides de top drie domineerden in de eerste sessie met ook Robin Frijns (Envision Racing) en Nick Cassidy (Jaguar). In de tweede sessie vond Porsche de aansluiting met een derde en vierde plaats, na Evans en Frijns. Stoffel Vandoorne (DS Penske) behaalde respectievelijk de dertiende en achtste tijd. Echter, de grootste verhaallijn kwam uit het kamp van McLaren.
Taylor Barnard - NEOM McLaren Formula E Team
Taylor Barnard - NEOM McLaren Formula E Team
Sam Bird's crash tijdens de eerste training in Sainte Devote domineerde de ochtend in Monte Carlo. Bij het remmen voor de eerste bocht blokkeerde zijn rechtervoorwiel, waardoor hij rechtdoor schoot en de muur raakte op het moment dat hij probeerde in te draaien. Bird liep daarbij een blessure op gezien hij nog steeds het stuur vasthield op het moment van impact. Hierdoor werd Taylor Barnard als vervanger opgeroepen om de plaats van Bird in te nemen. De Britse jongeling kreeg slechts 20 minuten tijdens de tweede sessie om aan de bolide te wennen.

Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Intussen liet Mitch Evans zien dat hij goed op dreef is en wordt hij beschouwd als favoriet voor zowel de kwalificaties als de race. In beide sessies overtrof hij zijn tegenstanders, voor Robin Frijns van Envision Racing. Porsche, met name Pascal Wehrlein, had nog werk te doen na een moeilijke eerste sessie, maar toonde verbetering in de tweede sessie. Hetzelfde gold voor Vandoorne, die van de dertiende plaats in sessie één naar de achtste plaats klom in sessie twee en ook nog eens dicht bij Evans in de buurt kwam op reguliere snelheid. De kwalificaties beloven dus spannend te worden, met de start om 10:40 uur.

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 27 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons