van der Horst

Monaco: Mitch Evans dominant op pole - tweede startrij voor Stoffel Vandoorne

Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Het gaat Mitch Evans voor de wind. Na zijn twee opeenvolgende zeges in Rome pakt de Jaguar-piloot nu ook de polepositie voor de Monaco E-Prix. De Kiwi topte zijn groep in de groepskwalificaties en versloeg opeenvolgend Lucas Di Grassi (ROKiT Venturi), Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) en tot slot Pascal Wehrlein (Porsche), die samen met Evans vanaf de eerste startrij zal starten. Ook Stoffel Vandoorne (Mercedes) haalde de duels, maar strandde in de halve finales.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Vandoorne mocht in de eerste groep starten en liet daar een sterke indruk achter door de snelste tijd op de tabellen te zetten aan het einde van de sessie, voor Vergne, Wehrlein en di Grassi. Dat terwijl in de tweede groep Evans, André Lotterer (Porsche), Nyck de Vries (Mercedes) en Robin Frijns (Envision Racing) achter zich hield. In de duels kon de Rumbekenaar, ondanks een foutje, doorstoten naar de halve finale met het uitschakelen van Frijns, maar stootte daar op een goede Wehrlein.

Ondertussen deed Evans hetzelfde met di Grassi en Vergne, waardoor we ons konden opmaken voor een leuk duel tussen de Jaguar en de Porsche. Maar de Duitser had geen antwoord tegen de ijzersterke Nieuw-Zeelander, die als enige tijdens de kwalificaties onder de 1:30 kon blijven. Hiermee is de grid gezet en zal Vandoorne als vierde starten, terwijl teamgenoot de Vries zich vanaf een achtste plaats een weg naar voren zal moet banen. Het gaat een interessante race worden, die start om 15 uur.

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 30 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons