van der Horst

Monaco: Nyck de Vries op pole voor de hoofdrace

Nyck de Vries - ART GP
Nyck de Vries - ART GP
Vertrekken van op de pole is in Monaco misschien nog belangrijker dan op andere circuits. Nyck de Vries (ART GP) kan formule 2 hoofdrace dus met vertrouwen tegemoet zien nadat hij de snelste chrono neerzette in de kwalificatie. Hij krijgt op de eerste startlijn Callum Ilott (Sauber Junior Team by Charouz) naast zich.
Callum Ilott - Sauber Junior Team by Charouz
Callum Ilott - Sauber Junior Team by Charouz
In Monaco wordt de kwalificatie voor de formule 2 in twee reeksen verreden, een waar de onpare nummers in actie komen en een tweede voor de pare nummers. De wagens met onpare nummers kwamen als eerste in actie en het was Callum Ilott die er de snelste tijd neerzette met een tijd van 1:21.462. Mick Schumacher (Prema Racing) volgde met de tweede tijd in 1:21.469, Sergio Sette Camara (DAMS), Anthoine Hubert (Arden International) en Louis Deletraz (Carlin) maakten de top vijf vol.

Mick Schumacher - Prema Racing
Mick Schumacher - Prema Racing
In de snellere tweede sessie was het Nyck de Vries die de snelste chrono achter zijn naam schreef met een ronde in 1:20.676. De tweede chrono ging naar Luca Ghiotto (Uni-Virtuosi – 1:20.924) en Nicholas Latifi (DAMS – 1:21.130) sloot de top drie af. De pole is dus voor de Vries die Ilott naast zich krijgt en Ghiotto en Schumacher achter zich. Normaal kregen we Latifi en Sette Camara op de derde rij maar de Canadees had bij het uitkomen van de pitstraat een witte lijn overschreden en moet drie plaatsen achteruit op de grid. Sean Gelael (Prema Powerteam) neemt zijn plaats op de derde startrij over.

Foto's: Racing International Photography
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons