van der Horst

Monaco: Nyck de Vries start goed met snelste tijd

Nyck de Vries - Mercedes EQ Formula E Team
Nyck de Vries - Mercedes EQ Formula E Team
De Formule E is vertrokken voor een leuke dag in Monaco. De eerste vrije sessie stond vanochtend al om half acht gepland en het was Nyck de Vries die met de snelste tijd startte. De Nederlander kende in Rome een rotweekend maar zet hiermee al de toon voor vandaag. Aan het einde van de sessie bleef de Mercedes piloot Nick Cassidy (Envision Racing) en Edoardo Mortara (ROKiT Venturi) voor.
De ochtend in het Prinsendom verliep vlekkeloos, waarbij hier en daar een piloot wel de Nouvelle Chicane miste of rechtdoor schoot in Tabac. Voor Stoffel Vandoorne werd het een iets minder verhaal. Tijdens zijn snelle rondje reed de Rumbekenaar richting een zesde tijd, maar deze werd geschrapt omdat hij de Chicane afsneed. Onze landgenoot kreeg nog een herkansing, maar verder dan een twaalfde plaats kwam hij niet. Al hoeft dit nog niets te zeggen voor het verdere verloop van het weekend.

De volgende sessie is gepland om 9:10 uur.

Foto: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 30 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons