van der Horst

Monaco: Pascal Wehrlein doorbreekt zegereeks Maximilian Günther - Vandoorne op podium

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
Voor de derde ronde van de Race at Home Challenge trokken de Formule E-piloten opnieuw naar Monaco, waar eerder de oefenrace verreden werd. Toen werd Maximilian Günther (BMW) winnaar, maar ditmaal was de overwinning voor Pascal Wehrlein (Mahindra). De Duitser reed vanop pole weg van het peloton en hield Stoffel Vandoorne (Mercedes) en Günther achter zich. Hierdoor komt er ook een einde aan de pechreeks van de Rumbekenaar, al scheelde het niet veel.
  • STX Motorhomes
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Vandoorne mocht vanaf de tweede plaats starten nadat hij op tien duizendste van een seconde was gestrand van Wehrlein. Bij de start probeerde de Rumbekenaar nog aan te dringen, maar hij werd aangetikt door Edoardo Mortara (Venturi). Gelukkig voor Vandoorne raakte de Zwitser hem nog een tweede keer, waardoor hij weer de juiste richting uitging en de tweede plaats kon behouden. Achter Vandoorne gebeurde er een massacrash, waardoor het veld zeer verdeeld geraakte. Wel pech voor de titelkansen van de top 2 was dat Günther op wonderbaarlijke wijze niet in de crash betrokken geraakte, nadat de kampioenschapsleider vanaf een zesde plaats de race had aangevat.

Met een derde plaats blijft Günther nog steeds comfortabel aan de leiding in de tussenstand, met 24 punten voorsprong op Wehrlein en 25 op Vandoorne en Robin Frijns (Envision Virgin Racing). In de Challenge-race ging de overwinning naar simracer Kevin Siggy, die zo nog steviger aan de leiding komt in dat kampioenschap.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 9 mei 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons