van der Horst

Monaco: Pole voor Vesti – elfde plaats voor Cordeel

Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
Amaury Cordeel - Virtuosi Racing
In Monaco wordt het formule 2 peloton in twee groepen verdeeld voor de kwalificatie, de pole in de hoofdrace gaat naar de snelste rijder over de twee groepen. Frederick Vesti (Prema), die uitkwam in groep B, reed de snelste tijd in 1:21.053 en mag dus vooraan starten. Victor Martins (ART GP) was de beste van groep A maar met een tijd van 1:21.231 moet hij tevreden zijn met de tweede startplaats naast Vesti. Amaury Cordeel (Virtuosi Racing) kwam uit in de snelle groep B en zijn ronde in 1:21.809 was goed voor de zesde tijd, wat hem de elfde plaats op de grid opleverde.
  • St. Paul
Victor Martins - ART GP
Victor Martins - ART GP
Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing) leek op weg naar de snelste chrono in groep A tot de sessie op 5 minuten van het einde diende stil gelegd te worden nadat Arthur Leclerc (DAMS) hard van de baan ging. Maar toe de sessie hervat werd profiteerden zowel Victor Martins als Jack Doohan (Virtuosi Racing) ervan om nog onder de chrono van de Nederlander te gaan. Verschoor probeerde nog zijn plaats te herwinnen maar een sortie van Jehan Daruvala (MP Motorsport) maakte dat hij zijn ronde niet kon afmaken. Daruvala bleef wel vierde op de tabellen gevolgd door Isack Hadjar (Hitech).

Frederick Vesti - Prema
Frederick Vesti - Prema
In groep B was het dan weer Théo Pourchaire (ARTGP) die lang de tabellen aanvoerde, maar in de allerlaatste minuten slaagde Vesti er in om nog beter te doen alvorens ook hier de sessie vroegtijdig werd gestopt na een sortie van Clément Novalak (Trident). Verder in de top vijf vonden we nog ), Zane Maloney (Carlin), Jak Crawford (Hitech) en Ayumu Iwasa (DAMS).

Foto's: Georges De Coster
   • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons