van der Horst

Monaco: Sam Bird snelste tijdens eerste vrije training

Sam Bird - Jaguar Racing
Sam Bird - Jaguar Racing
De eerste sessie van de Formule E in Monaco zit er op en het was Sam Bird die de snelste tijd op de tabellen zette. De Brit was sneller dan zijn teamgenoot bij Jaguar, Mitch Evans en ex-Envision Virgin Racing teamgenoot Robin Frijns. De sessie moest voor een aantal minuten stilgelegd worden na een probleem met de wagen van Sérgio Sette-Câmara.
  • Powercars
Sérgio Sette Câmara - Dragon / Penske Autosport
Sérgio Sette Câmara - Dragon / Penske Autosport
Op 20 minuten van het einde werd de sessie stilgelegd met een rode vlag. De reden was dat Sette Câmara in zijn Dragon/Penske Autosport stilgevallen was bij het uitkomen van Rascasse. Hierdoor was de ingang naar de pits geblokkeerd en vond de wedstrijdleiding het veiliger om de race te neutraliseren. Men had wel tien minuten nodig om de wagen te verplaatsen gezien er een tiental marshalls met alle kracht de wagen naar de pits moest duwen.

Voor het overige was vooral Frijns in goede doen op het volledige tracé van Monaco en hij was constant bovenaan te vinden. Stoffel Vandoorne was één van de eerste racers die al een richttijd neerzette in de kwalificatiemodus, maar had toch moeite om een toptijd te realiseren. De Rumbekenaar moest uiteindelijk op het einde van de sessie tevreden zijn met een elfde plaats. Nu is er een korte pauze alvorens zij terug van start gaan om 10:15 uur.

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 8 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons