van der Horst

Monaco start maandag met opbouw circuit

2019 Monaco E-Prix
2019 Monaco E-Prix
2021 is nog steeds omhuld met een mantel van onzekerheid. Het jaar is nog maar anderhalve maand oud en al een aantal kampioenschappen en wedstrijdorganisatoren waren al genoodzaakt om datums te wijzigingen. Dat geldt tot nu toe nog niet voor Monaco, dat maandag met de opbouw start voor één van hun drukste seizoenen ooit in de ministaat.
  • Powercars
Start Grote Prijs Monaco
Start Grote Prijs Monaco
De regering van Monaco maakte zelf bekend dat de opstart van de bouw van het circuit vanaf volgende week zeker van start gaat en zeven weken in beslag gaat nemen. Ook vroeger dan normaal, al is dat omwille van dat er drie raceweekends zullen gehouden worden op vier weken tijd. De GP Monaco Historique zal plaatsvinden tussen 23 en 25 april, twee weken later komt de Formule E met een jaar vertraging langs - dat naar alle waarschijnlijkheid ook op het grand prix tracé rijdt - en tussen 20 en 23 mei houdt de Formule 1 er halt.

Ondanks de geruchten die de ronde deden over het schrappen van de races vorige maand, blijft de autosportfederatie in Monaco stellig beweren dat alle drie de evenementen zullen doorgaan. Of het met of zonder publiek zal zijn - naar jaarlijkse gewoonte zakt de jetset af richting Monte Carlo - valt nog af te wachten.

Foto's: Formula E - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op donderdag 18 februari 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons