van der Horst

Monaco: Stoffel Vandoorne: "dit is een race die je afgevinkt wil hebben"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne heeft vandaag twee dingen van zijn lijst van dit seizoen kunnen schrappen: een overwinning behalen en in Monaco dan nog wel. Op een twintigtal minuten van het einde van de race nam de Rumbekenaar het commando vooraan over en noch Mitch Evans, noch Jean-Éric Vergne konden hem terug te pakken krijgen. Een ommekeer na vorig jaar, toen hij in Monaco nog moest opgeven. Een nabeschouwing van de winnaar.
"Het voelt goed om hier te winnen.Dit is een speciale race voor iedereen die hier komt rijden. Maakt niet uit met welke wagen je naar hier komt, deze race wil je op je cv. Ik heb hier ook gewonnen in 2015 in de GP2, terwijl in Formule E het tot nu nog niet goed verliep. Vorig jaar hadden we echt een moeiilijk weekend, maar ditmaal ging het goed. We keerden de rollen om, ik voelde me zelfzeker tijdens de vrije trainingen, we kwalificeerden goed en tijdens de race was het op lange termijn spelen. Ik zag dat Mitch (Evans) en Pascal (Wehrlein) niet wegreden en ik kon energie sparen tijdens de eerste ronden en dan kreeg ik de leiding in handen, nam mijn tweede aanvalsmodus en bleef vooraan."

Toto Wolf en Stoffel Vandoorne
Toto Wolf en Stoffel Vandoorne
Met deze overwinning, wordt Vandoorne gekatapulteerd richting de leiding van het klassement en ook daar bleef de Mercedes-piloot eerlijk onder: "Ik kwalificeerde al tweemaal op pole dit seizoen, maar ik kon die snelheid niet omzetten in de race om een overwinning binnen te halen. Maar ik scoor consistent dit seizoen, net zoals Vergne, Mitch die het goede momentum heeft en Robin (Frijns) die vandaag zich liet opmerken en aan kon sluiten. Het is belangrijk om punten te scoren en ik wist dat het ooit mijn beurt ging zijn voor de overwinning, ik ben blij dat dit hier gebeurd is in Monaco. We gaan ook vrij zelfzeker richting Berlijn. Het is het circuit waar ik mijn eerste overwinning behaalde en we hebben daar goede herinneringen aan, maar het is een circuit dat je direct goed moet zitten met die betonnen baan daar."

Tot slot waren de mensen nieuwsgierig of onze landgenoot de vaste traditie wilde volgen: in het zwembad springen. De Rumbekenaar wilde graag zijn podiumgenoten meenemen, al was er toch een lichte druk om het alleen te doen. Hij gaf uiteindelijk toe met de vraag: "Is het zwembad verwarmd?". Of onze landgenoot het gedaan echt heeft, zullen we zeker weldra zien passeren op social media.

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 30 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons