van der Horst

Monaco: Stoffel Vandoorne: "Het belangrijkste is nu vooral punten te blijven scoren"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dat het een moeilijke zaterdag was voor Stoffel Vandoorne was een understatement. De hele voormiddag was het zoeken, een kwalificatie die moeilijk verliep en een race die in mineur eindigde. Autosport.be kon met de Rumbekenaar achteraf spreken over het raceweekend, het kampioenschap en het vooruitzicht naar Puebla.
  • Prospeed Competition
Het was een droom om het volledige circuit in Monaco aan te vatten. Hoe komt het dat het zo moeilijk verliep?

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Ja, dat is Formule E natuurlijk. Sommige weekends zijn goed en sommige zijn minder goed. Eerst en vooral als eerste op de baan te zijn in groep één tijdens de kwalificaties, is zeker geen voordeel en ik had het gevoel dat we wat snelheid te kort kwamen. Maar als je alles tesamen bekijkt konden we wel vooraan zitten. Uiteindelijk was mijn ronde in de kwalificatie best oké, maar als je vooraan rijdt veeg je de baan voor de anderen. Jammer genoeg als je in Monaco als vijftiende start, is het moeilijk om terug te komen.

Toch had je ondanks de aanvaring in de hairpin een goeie snelheid tijdens de race?

Ja ik was gewoon op het verkeerde moment op een verkeerde plek. Jammer dat ze op elkaar reden en stilstonden. Ik kon geen kant meer op en viel terug naar achteren, maar daarna ging het wel goed. We hadden een goede snelheid tegenover de leiders en waren ook heel efficiënt qua energie. Voor de safety car hadden we zelfs 2,3 procent meer energie dan die rondom ons en het zag er wel best goed uit voor ons in de rest van de race. Maar dan in bocht tien bij de herstart was er een systeem dat niet meer werkte, waardoor het precies als een handrem fungeerde en ik kon Pascal Wehrlein niet meer ontwijken.

Hoe denk je over het kampioenschap? We zijn nu halfweg en ondanks een kleine terugval zijn er toch nog acht wedstrijden te gaan.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Het is inderdaad nog een heel eind. Je ziet ook hoe snel het kan veranderen van het ene weekend op het andere. Het is altijd ook moeilijk om vanuit groep één te vechten natuurlijk, maar dat is een situatie waarmee ik moet omgaan tijdens het jaar. We zullen zien, er zullen nog veel dingen veranderen, er zijn nog veel mogelijkheden. Alles zit nog dichtbij elkaar. Het belangrijkste is nu vooral punten te blijven scoren en erbij blijven zitten.

De volgende race is Puebla, wat toch wat gelijkwaardig is aan Valencia, waar het wel goed liep. Hoop je daar wat punten terug te scoren?

Zeker en vast willen we daar punten scoren, maar ik weet nog niet hoe de baan of de track layout eruit zal zien. Daar hebben wij nog geen informatie over gekregen, dus het is een beetje afwachten. Maar ik denk wel dat het in ons voordeel kan spelen gezien het een nieuw circuit is voor iedereen.

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 10 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons