van der Horst

Monaco: Stoffel Vandoorne: "Inhalen moet mogelijk zijn"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Tijdens de persconferentie voor de Monaco ePrix, zei Stoffel Vandoorne dat hij verwacht dat inhalen mogelijk is voor de Formule E op de smalle straten van Monaco. De Rumbekenaar gelooft dat zowel 'energy management' als het feit dat FE-rijders het gewoon zijn om op smalle circuits te racen, ervoor zal zorgen dat het een spannende race wordt.
Stoffel Vandoorne is erg tevreden dat de FIA het toelaat dat de Formule E op het hele Monaco stratencircuit racet. Volgens de Mercedes-rijder zou het oorspronkelijke, ingekorte circuit te smal zijn voor de aanwezige hoeveelheid wagens. "Het is gewoonweg de juiste beslissing om ons op het hele circuit te laten rijden. Zeker met een grid van 24 wagens, zou de ingekorte versie veel te kort zijn waardoor er ook geen inhaalacties uitgevoerd kunnen worden. Ook de hoeveelheid 'traffic' kan dan voor problemen zorgen", zei Vandoorne. "Ik ben ervan overtuigd dat de Formule E kan tonen dat inhalen op het Monaco-circuit wel mogelijk is. Deels door het besparen van energie, maar ook omdat onze auto's ervoor gebouwd zijn."

Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne is het eens met de Belg. Op de vraag waar inhalen voornamelijk mogelijk zou zijn, reageerde de TeCheetah-rijder al lachend: "Volgens mij gaat er vooral ingehaald worden in Mirabeau en de 'exit' van de tunnel aan de Nouvelle Chicane. Sainte Devote zal ook wel mogelijk zijn, maar dat kan leiden tot heel wat brokstukken. Hetzelfde voor Rascasse, daar zal vast en zeker wat geduw en getrek aan te pas komen."

De eerste oefensessie van de Formule E zal zaterdagochtend om 7u55 plaatsvinden.

Foto: Formula E, RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule E op vrijdag 7 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons