van der Horst

MONLAU COMPETITION-SEAT op pole voor de Hankook 24H SILVERSTONE

Monlau Competicion - Seat León TCR V2 DSG
Monlau Competicion - Seat León TCR V2 DSG
De MONLAU COMPETITION-SEAT Leon TCR V2 DSG (#107, Jurgen Smet/Jose Manuel Perez Aicart/Alba Cano Ramirez/Alvaro Bajo) heeft de pole-position veroverd voor de Hankook 24H SILVERSTONE, de seizoensstart van de 24H TOURING CAR ENDURANCE SERIES powered by Hankook. Jose Manuel Perez Alcart realiseerde op het 5,901 kilometer lange Grand Prix-circuit een snelste tijd van 2:13,466 minuten. De op één na snelste combinatie in de een uur durende sessie bij droog weer was het team met de Red Camel-Jordans.nl-SEAT Leon TCR V3 DSG (#303, Rik Breukers/Ivo Breukers/Sjaco Griffioen/Klaus Kresnik). Op zijn laatste ronde reduceerde Rik Breukers het verschil tot 0,477 seconden, maar slaagde er niet in om het Spaanse team de pole-position te ontnemen. De Team Bleekemolen-SEAT Leon TCR V2 SEQ (#100, Sebastiaan Bleekemolen/Melvin de Groot/Rob Smith/Rene Steenmetz), die vorig jaar lange tijd de race aanvoerde, werd als derde geklasseerd.
Red Camel-Jordans.nl - Seat León TCR V3 DSG
Red Camel-Jordans.nl - Seat León TCR V3 DSG
De startopstelling van morgen wordt niet uitsluitend gebaseerd op de volgorde van de kwalificatietijden. De TCR-auto’s staan op de oneven gridposities, terwijl de SP3-GT4-auto’s naast hen op de even plaatsen staan. Deze procedure voor de startopstelling werd in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat alle auto’s die mee kunnen strijden om de algehele overwinning, vooraan in het veld staan.
 
Team Bleekemolen - Seat León TCR V2 SEQ
Team Bleekemolen - Seat León TCR V2 SEQ
Op basis-van deze regeling vertrekt de snelste SP3-GT4-auto, de Endurance Autosport Lotus Exige (#174, Adam Bewsey/Daniel Plant/Tom Bradshaw/Yuji Shinohara/Andrew Dolan), vanaf de tweede plaats. Op de vierde plaats staan de algemeen winnaars van vorig jaar, de Team ABBA with Rollcentre Racing-BMW M3 V8 (#234, Richard Neary/Martin Short/Ian Stinton/Graham Coomes). De CWS-Ginetta G55 GT4 (#178, Colin White/Philippe Salini/Patrik Matthiesen/Martin Thomas) eindigde als derde in SP3-GT4.
 
Toerwagens van vijf merken gaan de strijd aan in de klasse A3. In de kwalificatie waren de BMW-teams het sterkst. De Intersport racing-BMW M3 CSL (#140, Kevin Clarke/Adam Hayes/Paul Black/Ryan Lindsay) eindigde bovenaan, voor de Cor Euser Racing-BMW M3 (#71, James Briody/Peter Klutt/Cor Euser/Maarten Mus/John Farano) op een achterstand van 0,120 seconden. Nog eens 2,6 seconden daarachter eindigde de Synchro Motorsport-Honda Civic Type R (#176, Alyn James/Daniel Wheeler/Martin Byford) op de derde plaats.
 
QSR - BMW M235i Racing Cup
QSR - BMW M235i Racing Cup
In de CUP1-klasse nemen vier BMW M235i Racing Cup-auto’s deel. Hiervan was de QSR-BMW M235i Racing Cup (#154, Jimmy de Breucker/Mario Timmers/Rodrigue Gillion/Jeffrey van Hooydonck) het snelste, voor de RMA Track Days - JJ Motorsport-BMW M235i Racing Cup (#156, Leyton Clarke/Tony Rodriguez/James Little/Jason Baker) en de Sorg Rennsport-BMW M235i Racing Cup (#151, Paul Abercrombie/William Lucas/Kye Wheatley/Rob Ellice/Sam Tordoff).   
 
track-club - Seat León TCR V2 DSG
track-club - Seat León TCR V2 DSG
In de klasse A2 had de Area MS / Owens Endurance-Honda Civic (#91, Jack Fabby/Carl Swift/David Vincent/Mark Harris) een voorsprong van mar liefst 9,2 seconden op de enige concurrent in de klasse, de Team Sally Racing-Renault Clio Cup III (#52, Martin Sally Pedersen/Peter Obel/Mads Christensen/Steffan Jusjong).
 
Morgen is er van 11.30 tot 12.00 uur een warm-up, de race begint om 16.00 uur (alle tijden lokale tijd in Groot-Brittannië). Er is live-streaming in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com op de website van de serie. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden op de website van de serie, www.24htceseries.com.

--- Qualifying Hankook 24H SILVERSTONE (PDF) ---

24H Touring Car Endurance Series PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 31 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons