van der Horst

Montalegre: Matthias Ekstrom op voorlopige pole

Mattias Ekstrom - Audi S1 Supercar RX
Mattias Ekstrom - Audi S1 Supercar RX
Het derde seizoen World RX is op gang geschoten in het Portugese Montalegre en het is de Zweedse DTM ster Mattias Ekstrom die na twee kwalificatieheats de debatten leidt in zijn EKS Audi S1 Supercar, voor zijn landgenoot Johan Kristoffersson in de VW Polo van RX Sweden en Ekstroms kersverse ploegmaat Topi Heikkinen.
  • Prospeed Competition
Het is nat in Portugal en zoals Ekstrom zelf zegt is dit hierdoor geen referentie inzake de waardeverhouding binnen het wereldkampioenschap betreffende de merken en de piloten. "Wij hebben wel keihard getraind op de starts en dat is misschien hier wel goed van toepssing op de gladde ondergrond," aldus de Zweed.

Johan Kristoffersson - VW Polo RX Supercar
Johan Kristoffersson - VW Polo RX Supercar
Kristoffersson reed de snelste chrono in de eerste heat voor Ekstrom, Heikkinen, Bakkerud en Loeb. In de tweede heat was Ekstrom dan de snelste voor Heikkinen, Kristofferson, Bakkerud en Loeb. Hierdoor leidt de Audi rijder nipt voor Kristoffersson en zijn ploegmaat Heikkinen. Loeb staat knap vijfde en is voorlopig de snelste rijder uit de Hansen stal dat vier piloten telt. Tweevoudig kampioen Solberg staat zevende na debutant Kenneth Eriksson. Na Loeb staan ook de broers Hansen binnen de top 12 en zijn voorlopig gekwalificeerd voor de B-finales. Ken Block kende een moeilijke start met een uitstapje naast de baan en zal zich net als Timerzyanov, Gronholm en Jeanney moeten herpakken op zondag, want de plaatsjes binnen de top 12 zijn bijzonder duur. 

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda Loix


Na twee kwalificatieheats

1.    Mattias EKSTRÖM                      
2.    Johan KRISTOFFERSSON      
3.    Toomas HEIKKINEN  
4.    Andreas BAKKERUD     
5.    Sébastien LOEB    
6.    Kevin ERIKSSON   
7.    Petter SOLBERG      
8.    Robin LARSSON     
9.    Anton MARKLUND    
10.   Kevin HANSEN    
11.   Reinis NITISS     
12.   Timmy HANSEN      
13.   Liam DORAN     
14.   Janis BAUMANIS   
15.   Davy JEANNEY    
16.   Niclas GRÖNHOLM     
17.   Ken BLOCK      
18.   Joaquim SANTOS      
19.   René MÜNNICH     
20.   Timur TIMERZYANOV      
 Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 16 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portugal.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons