van der Horst

Montalegre: Volkswagen topt tijdens eerste wedstrijddag

Petter Solberg - VW Polo SuperCar
Petter Solberg - VW Polo SuperCar
Het Portugese Montalegre is dit weekend het strijdtoneel van de tweede wedstrijd van het World RX. Kristoffersson en Solberg zijn in ieder geval bij de les, nadat het officieel VW Team het na de openingsmanche in Barcelona moest stellen met een vijfde en zesde plaats in de tussenstand.
Johan Kristoffersson - VW Polo SuperCar
Johan Kristoffersson - VW Polo SuperCar
Na een vrij goede start in Barcelona met een vierde en vijfde puntenoogst voor Kristoffersson en Solberg zijn de Volkswagen Polo's voorlopig ongrijpbaar in Portugal. Kristoffersson lukte tweemaal de snelste chrono voor teammaat Solberg. Kampioenschapsleider Ekström staat voorlopig geruststellend vijfde en moet de Peugeot van Loeb en de Ford Fiësta van Eriksson voor zich dulden.

Sebastien Loeb - Peugeot 208 SuperCar
Sebastien Loeb - Peugeot 208 SuperCar
Toomas Heikkinen, Guy Wilks en Ken Block zitten in de gevarenzone, maar er blijven nog twee kwalificatieheats. Voor de derde in de tussenstand van het WK, Andreas Bakkerud, ziet het er niet goed uit. De Noor vergat te jokeren en kreeg 30 strafseconden. Alleen een half mirakel brengt hem nog in de top 12 die de halve finales zal betwisten.


Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda Loix


 
        
        
        
        
        
        
        Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 22 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portugal.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons