van der Horst

Monte-Carlo: Guillaume de Mevius aan de start

Na een uiterst positief einde van het 2018 seizoen, onder andere in de East Belgian Rally en de Rallye du Var, begint RNT piloot Guillaume de Mevius aan zijn 2019 programma met een grote dosis vertrouwen.
Een programma dat binnen enkele dagen start met de Rally van Monte-Carlo, waar Guillaume de Mevius en Martijn Wydaeghe hun Citroën C3 R5 van DG Sport Competition zullen terugzien. Het team uit Theux werd onlangs versterkt met de komst van Jérémy Chevallereau, ingenieur van de officiële Citroën C3 van Yohann Bonato in 2018. Guillaume de Mevius zal zijn tweede Monte-Carlo rijden nadat hij in 2018 een eerste keer meedeed en eindigde op een mooie tweede plaats in het WRC2, waarna hij 19 minuten straftijd kreeg voor een te lichte batterij...  De RNT piloot eindigde alsnog in de Top 20. Gesterkt door deze ervaring en het vermogen van de Citroën C3 R5 DG Sport, mag het Belgische team rekenen op een goed resultaat... al is het geweten dat de Rally van Monte-Carlo  een "loterij" blijft, onder andere op vlak van bandenkeuze. Guillaume wordt ook begeleid door een ervaren team, met "papa" Grégoire en André Leyh aan de peddels.

Het volledige WRC2 programma van Guillaume de Mevius is: Monte-Carlo, Corsica, Portugal, Sardinia, Duitsland, Wales GB en Catalunya.

DG Sport Compétition



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op donderdag 17 januari 2019.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons