van der Horst

Monte-Carlo: Ogier autoritair naar slot - Neuville schuift op

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Sébastien Ogier gaat straks als leider naar de slotdag van de Rallye Monte-Carlo, de opener van het WRC-seizoen. Thierry Neuville wist op de slotproef de zevende stek van Bryan Bouffier af te nemen met een briljante besttijd op KP13.
Bayons - Breziers als slotproef op zaterdag, daar waar het vorig jaar helemaal mis ging voor Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC). Deze keer verging het de Belg een pak beter. De Oostkantonner klokte een besttijd en pakt daarmee de zevende plaats af van Bryan Bouffier. Nog belangrijker is dat hij met mondjesmaat ook dichter komt bij Esapekka Lappi (Toyota Yaris), Kris Meeke (Citroën C3) en Elfyn Evans (Ford Fiesta) die op zijn beurt ook aan het vliegen is na zijn tijdverlies op de openingsdag. Ondertussen pakt Lappi terug de vierde plaats af van Kris Meeke.

Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Helemaal vooraan is de strijd nog niet helemaal gestreden al lijkt Sébastien Ogier (Ford Fiesta) stilaan te gaan controleren. Ogier deed het iets kalmer en liet Ott Tänak (Toyota Yaris) nog een zestal seconden dichterbij komen. Tänak komt nu op 33.5 seconden van Ogier. "Ik wou een halve minuut aan het einde van de dag, en ik heb die. Het is dus oké voor ons", aldus de kampioen.

Jari-Matti Latvala is nog steeds soeverein derde op anderhalve minuut.  Lappi volgt als vierde op 4:38.5, Meeke als vijfde op 4:40.1. Dus daar wordt het nog spannend op de slotdag, zeker omdat Evans bloed heeft geroken en op amper 20 tellen staat van Meeke. Neuville telt een achterstand van 33.6 seconden op Evans, en zal dus nog voluit moeten gaan wil hij nog een plaatsje opschuiven.

Jan Kopecky blijft autoritair leider in WRC in zijn Skoda Fabia R5.

Foto: Hyundai Motorsport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons