van der Horst

Monte Carlo: Ogier snelt weg in sneeuw

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Een stevige zaterdagochtendlus in de Monte-Carlo die gekenmerkt werd door een fijn sneeuwlaagje. Thierry Neuville verloor een pak tijd als een van de eerste starters terwijl Sébastien Ogier als tiende starter zijn achtervolgers op een stevige achterstand zette.
Sebastien Ogier/Julien Ingrassia - Ford Fiesta
Sebastien Ogier/Julien Ingrassia - Ford Fiesta
Gap werd wakker onder een fijn sneeuwlagje. Geen dik pak wat betekende dat de eerste rijders op weg moesten in de sneeuw, terwijl de latere starters steeds meer konden profiteren van weggeveegde sneeuw en steeds meer nat asfalt. Craig Breen (Citroën C3) en Thierry Neuville (Hyundai i20) verloren een pak tijd als sneeuwploeg. Neuville zag ook Elfyn Evans (Ford Fiesta) terug wegsnellen. Hij volgt nu op een halve minuut van de Welshman. De rijders profiteerden wel van het wegvallen van Dani Sordo (Hyundai i20). De Spanjaard maakte een zeldzame fout en kon niet verder.

Vooraan was Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) de winnaar van de ochtend. Ogier zette een knaltijd op de openingsproef waardoor zijn dichtste belager, Ott Tänak (Toyota Yaris), nu al volgt op ruim een minuut. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) sprong, door het wegvallen van Sordo van plaats vijf naar drie. De Fin ging ook voorbij Lappi (Toyota Yaris). 

Kris Meeke (Citroën C3) is vijfde, maar is nog niet volledig zeker van die plaats want Bryan Bouffier (Ford Fiesta) volgt als zesde op amper een halve minuut van de Brit, Elfyn Evans (Ford Fiesta)  als zevende op driekwart minuut. Thierry Neuville (Hyundai i20) volgt op bijna zes minuten van de kop als achtste. "Ik kon niet veel doen deze ochtend. De omstandigheden werden constant beter voor onze concurrenten. We konden misschien de schade iets meer beperken maar dan hadden we risico's willen nemen en dat wilden we niet", aldus Neuville.

Jan Kopecky leidt in WRC2 in zijn Skoda Fabia. Guillaume de Mévius is in dat nevenklassement voorlopig tweede in zijn Peugeot 208 R5.

Foto: Hyundai Motorsport & WRC Media

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons