van der Horst

Monterey: Zege voor Pew/Negri - Goossens tweede

Oswaldo Negri - Michael Shank Racing
Oswaldo Negri - Michael Shank Racing
Oswaldo Negri en John Pew hebben in hun Ligier JS P2 de eerste zege in meer dan vier jaar geschonken aan Michael Shank Racing. Het duo profiteerde van problemen bij Mazda, dat de eerste startlijn had ingepalmd, en won zo op het legendarische Laguna Seca. Ook onze landgenoot Marc Goossens kende een uitstekende dag. Samen met Ryan Dalziel legde hij beslag op de tweede plaats in de Corvette DP van Visit Florida Racing, en dat ondanks een start vanuit de pitlane en een drive-through. Action Express Racing vervolledigde het podium met Dane Cameron en Eric Curran. Curran eindigde op amper acht tienden van onze landgenoot. Tristan Nunez en Jonathan Bomarito konden met een vierde plaats nog het beste resultaat halen voor Mazda Motorsports.
Start in GTLM
Start in GTLM
In GTLM zag Ford voor het eerst zichzelf zegevieren met dank aan Richard Westbrook en Ryan Briscoe. Vertrokken achter de Scuderia Corsa Ferrari van Daniel Serra en Alessandro Pier Guidi kwam Briscoe ook als tweede de pit in. De Ford GT kwam hierbij echter vast te staan in eerste versnelling waarna het team besloot de #67 brandstof te laten sparen en voor een pitstop minder te gaan. Dat loonde want Westbrook nam de leiding over van de Ferrari toen deze, en alle overige concurrenten, hun tweede stop afwerkten. Frederic Makowiecki en Earl Bamber schonken Porsche de laagste podiumpositie.

Tom Kimber-Smith - PR1/Mathiasen Motorsports
Tom Kimber-Smith - PR1/Mathiasen Motorsports
Naast de P/GTLM-race reden de PC- en de GTD-klasse hun wedstrijd afzonderlijk. In PC won PR1/Mathiasen Motorsports met Robert Alon en Tom Kimber-Smith. Hierbij hield Kimber-Smith in de slotfase een aanstormende Renger van der Zande achter zich. De Nederlander slaagde er tijdens de wissel met Alex Popow net niet in om de leiding voor Starworks Motorsports over te nemen. Jon Bennett en Colin Braun vervolledigden het podium voor Core Autosport.

Mario Farnbacher - Team Seattle/Alex Job Racing
Mario Farnbacher - Team Seattle/Alex Job Racing
In GTD tenslotte ging de zege naar de Porsche van Team Seattle/Alex Job Racing van Alex Riberas en Mario Farnbacher. De 911 domineerde de wedstrijd van start tot finish nadat Riberas, vertrokken vanuit pole, al snel een kloofje kon rijden. De Ferrari 488 van Scuderia Corsa met Alessandro Balzan en Christina Nielsen, de winnaars van de 12 uren van Sebring, konden niet anders doen dan volgen en werden tweede op bijna vier seconden. Aston Martin Racing zag zijn Vantage GT3 met  James Davison en Brandon Davis als derde over de streep komen. De volgende wedstrijd zal op 4 juni worden gereden, in de straten van Detroit.

MONTEREY UITSLAG P/GTLM
MONTEREY UITSLAG PC/GTD

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 4 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monterey Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons