van der Horst

Laguna Seca: Winst voor Goossens & van der Zande na spectaculair duel! (+ Video)

Renger van der Zande en Marc Goossens
Renger van der Zande en Marc Goossens
Marc Goossens heeft gisterennacht de Grote Prijs van Monterey gewonnen, de voorlaatste manche van het IMSA Weathertech Sportscar Championship. Samen met Renger van der Zande zorgde onze landgenoot voor de eerste zege van Visit Florida Racing dit seizoen en de eerste overwinning voor de Ligier JS P217 in de top klasse van dit kampioenschap. Nadat ze hun Riley hadden ingeruild voor een Ligier werd het duo steeds competitiever met deze zege als kroon op het werk. In de GTLM-klasse was er minder goed nieuws voor de andere Belg aan de start, Laurens Vanthoor werd pas zevende voor Porsche GT Team.
Visit Florida Racing - Ligier JS P217
Visit Florida Racing - Ligier JS P217
De zege voor Goossens werd pas in de slotfase veiliggesteld. Van der Zande passeerde de Whelen Racing Dallara-Cadillac van Dane Cameron met een gewaagd en spectaculair manoeuvre in de beruchte Corkscrew met nog twee minuten op de klok (zie video). De Dallara-Cadillac van de broers Jordan en Ricky Taylor werd derde. Het duo behoudt daarmee de leiding in de puntenstand. Voor Visit Florida Racing is het de derde zege in Laguna Seca, na overwinningen in 2012 en 2015. De PC-klasse kwam niet aan de start in deze wedstrijd.

America's Tire 250 @ Laguna Seca
America's Tire 250 @ Laguna Seca
In GTLM zagen we een zege voor de BMW M6 van John Edwards en Martin Tomczyk nadat ze op brandstofverbruik efficiënter bleken dan Ferrari of Porsche. De Ferrari van Risi Competizione blijft zijn goede vorm aanhouden en werd met Giancarlo Fisichella en Toni Vilander na een finale push tweede op amper 0.152 duizendsten van een seconde. Patrick Pilet en Dirk Werner konden voor Porsche de derde plek binnenslepen. Voor de titelstrijd werd Corvette Racing vierde met Jan Magnussen en Antonio Garcia en zo lopen ze weer wat uit op Ford.

Scuderia Corsa - Ferrari 488 GTE
Scuderia Corsa - Ferrari 488 GTE
In GTD deden Alessandro Balzan en Christina Nielsen een uitstekende zaak om zichzelf op te volgen als kampioen. In de Ferrari van Scuderia Corsa wonnen ze de race dankzij een lager verbruik. Hun grootste concurrent, Jeroen Bleekemolen van Riley Motorsports, werd in de Mercedes-AMG GT3 pas achtste. Voorts reden de Honda van Katherline Legge/Andy Lally en de Porsche van Joerg Bergmeister/Patrick Lindsey zich naar het podium. De finale van het seizoen is traditioneel Petit Le Mans, op 7 oktober.

>>> UITSLAG GP VAN MONTEREY <<<


Foto's: IMSA, BMW, Cleary & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 25 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monterey Grand Prix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons