van der Horst

Montreal: Lucas di Grassi is de nieuwe Formule E kampioen

Lucas di Grassi
Lucas di Grassi
Sébastien Buemi (Renault e.dams) stond voor een onmogelijke opdracht bij de start van de laatste race voor het Formule E seizoen 2016-2017, hij moest achttien punten goedmaken op Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport). De droom was al snel over voor de Zwitser, al bij de start werd hij aangereden door Antonio Félix da Costa (Andretti) waarna de wedstrijdleiding Buemi verplichte om de pits op te zoeken om zijn wagen te laten repareren. Di Grassi wist dat de titel binnen was en kwam na een voorzichtige race als zesde over de finish, ruim voldoende voor een eerste bekroning.
  • De Swert Opticiens
Buemi wordt aangereden bij de start
Buemi wordt aangereden bij de start
Buemi nam niet deel aan de dubbele e.Prix van New-York omdat hij door Toyota gedwongen werd om dat weekend uit te komen in het WEC en na de diskwalificatie in de eerste race te Montreal keek de Zwitser plots aan tegen een achterstand van 18 punten op di Grassi. Tot overmaat van ramp miste Buemi zijn kwalificatie en startte pas als veertiende. Bij de start raakte de e.dams piloot betrokken bij een incident in de eerste bocht waar hij achteraan werd aangereden door Félix da Costa.

De Zwitser werd binnengeroepen om de loshangende delen van zijn wagen te laten verwijderen alhoewel deze er al vanzelf waren afgevallen op het circuit. Buemi zou uiteindelijk elfde worden en dus geen punten scoren. De strijd om de titel was dus al snel gestreden, di Grassi hoefde zich geen zorgen te maken en reed rustig naar de meet.

Titel bij de teams voor Renault e.dams
Titel bij de teams voor Renault e.dams
De zege ging naar Jean-Éric Vergne (Techeetah), zijn eerste in de formule E. Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) die van op de pole was vertrokken moest de Fransman voorbij laten en eindigde de race op de tweede plaats. José Maria Lopez (DS Virgin Racing) pakte de laatste podiumplaats, Sam Bird (DS Virgin Racing) en Nick Heidfeld (Mahindra Racing) maakten de top vijf vol. Jérôme d’Ambrosio (Dragon Racing) kon nog eens binnen de top tien eindigen, hij werd negende. De titel bij de teams ging alsnog naar Renault e.dams, zij gaan ABT Schaeffler Audi Sport vooraf.

Foto's: FIA Formule E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op maandag 31 juli 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons